Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Sova dåligt rena njutningen!

9 Comments

Tänk att man kan njuta av att sova dåligt!

Av cytostatikan men kanske framför allt av kortisonet är det som min kropp är en mycket illafungerande, på gränsen till helpaj termostat. Vaknar någon gång i timmen av att antingen frysa eller vara jättevarm. Oftast av att huden hettar. En grym hetta. Inte som att man är för varm, en varm dag eller som när man har för varm jacka i affären, nej snarare som man har solat för länge och skinnet hettar och brinner, fast utan själva solsvedan.

Själva njutningen består i att jag redan vid 21 är fruktansvärt trött och ramlar i säng (om jag kan och inte ska hämta på någon dans vill säga) inom den då närmsta halvtimmen. Natten blir låååång eftersom jag inte behöver gå upp förrän 06.30. Alltså är det vid många av uppvaknandena som jag kan titta på klockan och konstatera att det är massor med timmar kvar att spendera i sängen och njuta av den vetskapen. Somnar då om, gott som attan,  till nästa gång det är dags osv…Känner mig på morgonen tillfreds med att natten varit så lång och att jag kunnat vara medveten om det och att jag så många gånger fått somna om. Skulle jag sovit hela tiden hade jag ju inte varit medveten om det och fått njuta av att somna om så många gånger, om man säger så!

Jag har sovit illa sen jag första gången blev gravid. Sen har man haft barn i sängen och nu på senare år har jag, nästan varje natt, vaknat vid 03.00-04.00 och inte kunnat somna om. Då också lagt mig senare och haft en tidigare tid att gå upp på. Vaknar man vid 04 och vet att man måste upp om ett par timmar och sen vara pigg på jobbet, så är det ju en helt annan sak. Då somnar man garanterat inte om, nädå då ligger man klarvaken men trött och paniktänker att man MÅSTE sova…snurrar och snurrar och ältar hur mycket man måste somna NU. Vilket aldrig funkar. Det är inte njutbart.

Så nu utvilad och pigg ska jag på förmiddagen agera poolpojke och fixa lite klor i poolen. Hörde att det skulle bli varmare i slutet av veckan, kanske kan det bli bastu och ett sista dopp innan plåtarna åker på. Sen blir det en tur till jobbet med mellandottern då jag ska vaccinera henne. Sen lämna lite böcker till biblioteket som lilltjejen lånat med skolan, men var sjuk när de skulle lämnas åter.

Men först lite kaffe och lite middagsplanering. I kväll mina vänner är det “Hollywoodfruar” Jippi, jag och tjejerna får vårt lystmäte!

Ha de´!

Advertisements

9 thoughts on “Sova dåligt rena njutningen!

 1. Jag var en riktig martyr (enligt många) när jag gick i högstadiet och på gymnasiet och även några år efter det när jag börjat jobba. Jag ställde nämligen klockan kanske en timme innan jag skulle upp och sen flyttade jag fram en kvart i taget bara för att få somna om. Så härligt att veta att man har lite sovtid kvar innan dagen startar. Ungefär samma känsla som du har nu. Nu har jag dock insett att kvalitetssömn är mer värt och ställer klockan när jag måste och då går jag upp.

  Ser också Hollywoodfruarna!

  Kram Pia

 2. Brukar visst också se på Hollywoodfruarna 🙂
  Ha en fin dag!
  Här händer o sker det idag …

  Kramen om

 3. Man ska aldrig ligga kvar i sängen om man inte kan somna om 😉

  Ha en fin-fin dag! Och ta det lugnt vid poolen. Kram

 4. Stor kram till dig ❤

 5. Din stackare. Låter inte skönt detta med hettan!! Men skönt att du kan somna om. Hoppas du har en fin dag. Kram

 6. Stackare där . jag har sovit dåligt men av en helt annan sak ju …men nu är jag trött som bara den, är det du som kommenterar på Therese? ser inget Majvor ….ta hand om dig å kramen

 7. Usch för hettan – men fantastiskt att kunna somna om! Då jag är sjukskriven njuter jag också av det faktum. Men jag somnar mycket senare och sover längre än till 6:30.. *ler* Hoppas du får en trevlig kväll..

  Kramar

 8. Jag är ledsen att du har att gå igenom detta, men jag önskar er lycka. Åh, och jag inte talar svenska, jag hjälp av Google translate, så jag hoppas att detta inte kommer att låta konstigt.

 9. Hey there from many miles away! This is just what I was looking for, and you wrote it nicely. Thanks very much

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s