Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Det händer grejer….

4 Comments

…på tomten! Nu är inte tomten vid nya huset lika idyllisk länge. Maken är uppe och gräver för nya 3-kammarbrunnen. Jag är så stolt över honom som jobbar så hårt och fixar för att vi ska få det bra när vi är där. Många helgers jobb har det varit och är framöver. Snart är det mesta utomhusarbetet gjort och jobbet med att bila upp golvet inne och byta rören där ska påbörjas.   Vi lär också så ny gräsmatta när det är tid för det, om man säger så!

001

Vi tjejer har varit hemma. Mellandottern är sjuk så det blev ingen tävling för henne som det var tänkt. Vi har myst i höstrusket och lagat god mat.

På dagen gjorde jag “piroger” med färdig pizzadeg. Fyllde med köttfärs. Som jag hoppas tjejerna ska gilla att ta med sig som matsäck till danskvällarna då de behöver äta middag på dansskolan. De börjar bli rätt trötta på pastasallader om man säger så!

014

024

I går lövbiff fylld med dijonsenap och västerbottenost som sen fått puttra i grädde.

012

I Lördags vart det Risotto med Parmalindad kycklingfilé och ett fräs av färsk spenat och vitlök och sen blandad med parmesanost.

008

…och i Fredags ugnspotatis och oxfilé. Tycker lite synd om maken som knappt hunnit få i sig annat än “Karins Lasagne” de senaste helgerna.

I kväll är det dans för Lillfia, lovet börjat ju inte förrän i morgon. I morgon ska hon få coaching inför Hip Hop SM och det ska även Äldsta dottern. Kul, det är en supercoach! Äldsta dottern dansar för honom på klasser och har också fått coaching av honom förut. Men det är nytt för Lillfia. Ska bli kul och se vad de kan åstadkomma tillsammans.

Annars skön morgon. Härligt när man får en timme extra liksom!

Hoppas ni får en skön Söndag!

 

 

4 thoughts on “Det händer grejer….

  1. Snälla, recept på köttfärspirågerna! Svårt med middagsmaten då man har ungdomar i familjen: )
    Ha en bra söndag!
    Kram

  2. Mycket god mat du serverat i helgen.
    Blir lite hungrig…
    Ha en toppendag!
    Kram

  3. Ojojojojojojoj, vad mycket fantastiskt gott din man missar!!!! Och VAD duktig han är!! Hoppas att ni tjejer skämmer bort honom ordentligt senare *ler*

    Härligt att din helg varit bra – önskar dig en god vecka!

    Kramar

  4. Men va gulligt av honom så ni kan vara där lite fortare oxå när allt är klart 🙂 skoj hoppas få se utvecklingen kram på dig

Leave a comment