Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Nya undersökningar och härligt höstmys…

4 Comments

Så börjar höstlovsveckan gå mot sitt slut. En välbehövlig paus för alla. Jag har i och för sig jobbat men eftersom det även är höstlov på dansskolan så har det i stort sett varit dansfritt (förutom coaching i måndags) och därmed skjutsningsfritt!

Så det har funnits utrymme för lugna och sköna kvällar. I Torsdags hade vi “Fredagsmys” eftersom maken åker iväg och fortsätter med grävandet på landet och det inte blir något mys med honom i helgen. Så jag lagade en Tagliatelle med tryffelolja, vitlöksfräst portabello, riven västerbottenost, hasselnötter och friterad salvia och till det lammrostbiffilé.

008

I onsdags var jag och gjorde min Magnetröntgen av rygg och lever. Det var lite värre än när jag gjorde ländryggen. Fick lägga huvudet som i en form och sen spände de fast en båge både över pannan och hakan. Kändes lätt klaustrofobiskt om man säger så! Sen in i “röret” i 40 min.  När de skulle röntga levern så satte de ett band runt magen som skulle registrera andningen, då bildserier tas på utandning, och  lade som en stor bricka de satte fast över buken. Denna gång kunde jag i alla fall få åka in med fötterna först vilket ju inte är lika läskigt. Kontrast sprutade de också denna vända.

Så nu är det bara att vänta på svaret….lite ångestvecka med andra ord.

Efter MR var jag på ett läkarbesök då jag fått en tid eftersom bröstet börjat dra sig inåt vid det opererade området samt kliar lite. Detta är ju två cancertecken man ska vara uppmärksam på rent generellt (alltså indraget bröst och klåda) plus att det är vanligt att få återfall vid ärret. Så det kändes bra att få det kollat. Hon kände inget konstigt, antagligen är det läkningsprocessen och att det ju är lite tomt där tårtbiten är tagen och antagligen därför det sjunker inåt. Men för säkerhets skull blir det mammografi och ultraljud. Den 10 November har jag fått tid för det.

009    015

I går tände vi tjejernas pumpor och åt lite panerad scampi, ostpajer och halloweenpotatis 🙂 Lillfia var ute med kompisar och gick “Bus eller godis” och det kom spöken och hälsade på här också.

020   021

 

….å där tog det stopp! Nu kan jag inte lägga ut fler bilder för WordPress säger jag maxat mitt utrymme och ska betala för att  kunna få mer. Jag som hade fler bilder jag ville få med nu 😦

Det blir till att spendera dagen med att skapa ny/flytta bloggen till en annan portal!

Ha en skön Lördag!

Då så…nästa inlägg kommer på ny adress: http://majvors.wordpress.com/

4 thoughts on “Nya undersökningar och härligt höstmys…

  1. inte roligt med MR och bröstklåda men jag håller tummarna att det inte är C som vill hemsöka dig igen ❤

    Ändrar adressen i mina favoriter så jag inte missar nya inlägg 🙂
    Kram & ha en mysig lördagskväll.

  2. Åhhh – hoppas verkligen att allt är bra och att testerna visar nada!! Jag håller tummarna! Fina dina töser är – förstår att ni hade ett mysigt Halloweenmys.

    Himla fånigt av WordPress!! Hmmm. Men jag lägger till din nya adress..

    Ha en bra fortsatt helg!
    Kram

  3. Håller tummarna att allt är OK. Kram

  4. Hoppas allt var bra & att du får må bra livet ut …önskar dig en skön farsdag kramen

Leave a comment