Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

..och så kom det där svaret…

8 Comments

I går ringde min onkolog om svaret på den MR (Magnetröntgen) jag gjorde för en vecka sen. Man har inte hittat något i det område där jag har ont utan i stället funnit två “fläckar”, en på vardera sida i bäckenet. Vad det är vet man inte förrän man utrett vidare. Bröstcancer har en förmåga att metastasera i skelettet och risken är att cancern spritt sig, blivit kronisk och därmed obotbar. Eller så är det inget att bry sig om. Typ 50/50!

Återigen kommer den där mattan fram. Den där som rycks undan och får en att falla handlöst i backen. Tillvaron rämnar och man undrar vad blir det av livet nu…..

Berättade direkt för make och barn. Alla är de olika och reagerar olika. Men vi alla fast beslutna om att tro på de där 50% som säger att det inte är något. Men de där andra 50% spökar såklart i hjärnan de med. För oss alla.

Ringde till Onkologen idag och sa att jag pallar inte att detta drar ut på tiden. Vill ha tider för vidare utredning typ nu. De fixade snabbt fram en CT-tid till Tisdag och en Skelettscinttid till nästa Fredag och Torsdagen därpå, den 18/9 ska jag få svaren på vad det är. Älskar att de tar mig på allvar och fixar det man ber om! Jag kan inte vara mer väl omhändertagen.

Känns skitjobbigt att kanske än en gång behöva gå igenom detta med cellgifter och strålning samtidigt som man vet att i så fall är det bara för att förhindra ytterligare spridning och en livsuppehållande åtgärd…..inte för att få leva som “frisk” (så som målet var första gången)!

Men som vanligt kan man inte göra mer än att gilla läget, åka med strömmen och se vad som händer……

 

 

 

8 thoughts on “..och så kom det där svaret…

  1. Håller alla tummar och tår för dig. Styrkekram och energi till dig ❤

  2. Kram till dig och all styrka

  3. Håller mina tummar hårt för att det handlar om de bättre 50%.
    Varma Kramar

  4. Skitbesked 😦 Håller tummarna för de bra 50 %. Kramar

  5. Jag håller med Millan. Tror på de bättre 50 procenten. Vad skönt att de hörsammade vad du känner. Stor styrkekram!

  6. Skit också! Håller tummarna att det inte är något. Hoppas att ni kan hålla modet uppe till tisdag. Usch, jag lider med dig och dina nära vilken olidlig väntan på besked. Kramar

  7. Fuck that fucking cancer!! Håller allt på att du får ett bra besked, Therese!

  8. Tänkt på Dig T o det där att inte- veta beskedet. Jag hoppas verkligen att Du inte ska få lida mer av något som ska drabba ditt skelett ellerl något annat skiit!! Nu får det vara bra, Du ska få njuta av en frisk kropp, leva livet med din fina familj, goda vönner resor o ert fina nyinköpta torp. Fortsätter att hålla allt jag har för Er♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s