Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

God Rosé, Argentinsk mat och Fredagens göromål….

2 Comments

På Torsdagens morgon sov jag ut efter nattens begivenheter. Ända till 10, inte likt mig…men så släckte jag ju vid 02 också! Vart långfrukost och sen hög tid att göra sig i ordning för att åka in till stan och träffa ett par kompisar jag fram till igår bara träffat på Fb. Vi har cancern gemensamt och barn i samma ålder (som Lillfia). Cancerkompisar som vi säger i branschen,  men vissa känns lite mer som kompisar…än bara “cancer”kompisar!

När vi kom till restaurangen hade de inte öppnat än. Så vi knallade vidare till Hotell Amaranten. Vilket framkallade minnen från banktiden när jag räknade Hotell Amarantens dagskassa bl a , haha. Men vi gled in för ett glas Rosé. Drack ett kanongott sådant från Österrike.

006

Försökte köpa det idag, men det är beställningsvara på systemet så jag beställde tre flaskor. Så prisvärda (99:-) rekommeneras 🙂

Vi var på en Argentinsk Tapasrestaurant på Kungsholmen. Var ok som restaurant men inte mer. Men vi hade en toppenkväll i alla fall. Så kul att  äta, dricka vin och snacka om allt och inget och cancer förstås. Vi åt en Oxfiléburgare. Men den vart jag inte mätt på så jag tog en förrätt till efterrätt. Empanadas, små köttfärspiroger…såå goda. Men första gången i livet jag äter förrätten efter varmrätten, haha!

019

 

Den ena av tjejerna målar fantastiska tavlor. Jag hade vid ett  tidigare tillfälle köpt en tavla och fick den nu levererad. Underbar…jag som älskar vin kände direkt för denna. Målad med inspiration efter en Argentinaresa hon gjort och upplevelser från Mendozas vingård. Det man inte ser på bilden här, är lystern på tegelstenarna och att korkarna är riktiga och kommer i från denna vingård i Argentina…i verkligheten känner man liksom stämningen!

 

 

021

Spana in hennes fantastiska  tavlor på: http://hollyart.blogg.se/

Å så skönt med likasinnade som vill ta taxi hem! Smidigt och utan att umgås med massa löst folk på tuben.!  Avskyr kollektivtrafik…med stort A!

I dag var det till att gå upp tidigt och åka med Mellandottern till Diabetesmottagningen för det besöket som vi gör regelbundet. Efter det åkte vi till Martin Ohlsson för inköp till kommande dansaktiviteter.

015

Hemma hos oss är sprutgrädde en storfavorit, så vi köpte en rejäl sådan!

018

Väl hemma vart det lite småpysslande innan det var dags att hämta mellandottern från discoträningen. Bara hon och jag hemma då Lillfia och maken är i vår stuga i Dalarna och Äldsta sover hos sin dansparkompis då det är  Hip Hop tävling i morgon och det är kompisens föräldrar som tar dem dit. Vi kommer att sitta hemma och heja i morgon! Lillfia hade idag fått rida på kusinens häst, stor lycka!

Jag och dottern lagade scampispett och kollade Let´s Dance.

017

En kompis till henne kom över för ett kvällsdopp…mysigt!

020

Nu blir det lite bok och sen go´natt!

 

 

 

 

2 thoughts on “God Rosé, Argentinsk mat och Fredagens göromål….

  1. Det ser så mysigt ut med eran pool. Och vilken fantastisk tavla. Kram Annika

  2. Härligt med såna tjejträffar.
    Gillar målningen du köpt, den var läcker!
    Förstår att ni hade det trevligt!
    Ha en finfin dag!
    Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s