Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Vi kryssar Rosa och godis blåare än blått….

4 Comments

Så har jag bokat mig på en Kryssning i sommar. “Vi Kryssar Rosa” . När planerna för denna kryssning drog i gång för över ett år sedan var jag skeptisk. Tyckte det var lite  “too  much” liksom. Gick ur den Fb-grupp, rörande detta,  jag vart instoppad i och tänkte att då, 2014, är jag ju sen länge klar med behandlingarna (ja förutom tabletterna då, som ska följa mig i 10 år) och vill väl lägga allt vad cancer heter bakom mig. Vem vill då åka på en kryssning som handlar om bröstcancer!!

Idag känns det annorlunda. Jag vill förstås lämna allt vad cancer heter bakom mig och leva så friskt jag kan.  Men jag kommer aldrig att kunna lämna cancern och det den gjort med mig bakom mig. Det är en del av mig nu och det kommer den alltid att vara på gott och ont. Något jag måste lära mig leva med. Det känns liksom självklart att åka med och att det är först nu jag egentligen är mogen att göra det. Redo att ta in fakta, reflektera och hitta mitt sätt att gå vidare.

Så nu känns det rätt att åka med. Nästan nödvändigt. Men jag vill åka själv (man kan ta med anhöriga). Känns lite som att få en Rehab till. Jag har bokat in mig på Mindfullnes samt en föreläsning av en läkare om BC och en om hur man går vidare i livet efteråt. Sen ingår lite mer aktiviteter som man inte behöver boka. Bla är Nanne Grönwall (själv drabbad) med och underhåller. Jag har bokat en hytt för bara mig, en Seaside Comfort. Känns lite lyxigt att få ett dygn för mig själv!

HYtt

Annars har jag jobbat som vanligt idag och tjejerna har Påsklov. Lillfia tog bussen till en kompis och jag fick en förfrågan på SMS om de fick gå till ICA och handla godis. Svarade ja och nu vart det inte riktigt ICA, utan Tobak. Där säljer de sånt där godis som de flesta mammor säger nej till (hoppas jag). Fick en bild skickad till mig:

005

Så sen när jag kom för att hämta henne fann jag två tjejer som hade mörkblå läppar och tunga, av ett “roligt” tuggummi. Det kommer nog dröja innan deras munnar återgår till normal färg!

Jaja, det händer ju inte så ofta, men mycket pengar hade de gjort av med, sånt där godis är ju hutlöst dyrt…och de köpte inte bara en grej…hm!

Lammet i Lördags vart så gott. Bara smälte i munnen. Vitlökssmör och sparris på. Ugnspotatis och en sallad på tomat, apelsin, lök, persilja, dragon och balsamicovinäger till.

001

….och igår invigde jag födelsedagsskålen med en Risotto och kycklingfiléer till det.

003

 

Äldsta dottern har jag inte sett sen i Lördags. I går var hon på grillmiddag med kompisar och sov sen hos en kompis och i kväll är hon hos Hip Hop parkompisen och sover där. De har haft privatlektion idag på eftermiddagen och ska ha coaching i morgon. Men i morgon blir det nog middag med alla tjejerna.

That´s all for now..

 

Advertisements

4 thoughts on “Vi kryssar Rosa och godis blåare än blått….

 1. Ja de där godisarna är roliga för ungarna men not too much för föräldrarna 😉

  Angående BC kryssningen så tror jag att det är så att du var tvungen att mogna i detta. Efter alla kriser vill man bara lägga det bakom sig och helst av allt glömma men sen kommer man till insikt att nu är det som det är och jag måste leva med det. Jag önskar dig en underbar kryssning där du får vila, njuta och leva! Kram

 2. Låter som en fin idé det där med kryssningen.
  Tror du kommer att få det härligt!
  Kram

 3. God morgon…låter rätt skönt med en kryssning och det var ju en rolig napp hon har i munnen 🙂 🙂 hoppas du får en skön tisdag kram

 4. Ja du – klokt att du väntade tills du kände att det var rätt för dig. Man måste få kunna ta det i egen takt. Men det ser jättetrevligt ut!

  *skrattar* Ja du – nu blir det hutlöst mycket godis!! Inte jätteroligt, men låt gå – för nu!

  Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s