Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Vårvärme?! Mushus och dagens agenda….

4 Comments

Snön vräker ner och veckans löp om att “I helgen kommer vårvärmen” ger jag inte mycket för. Suck, säger som Lillfia utbrast härom morgonen “Kan vi inte bara åka utomlands”. Jo hade man obegränsat med semesterdagar och kunde vara borta från jobbet samt inte hade massa skola och dansaktiviteter vad gäller barnen, skulle jag ta tre veckor till något varmt och mysigt ställe, no doubt! Tänk sol & värme, sommarklänning, bad, god mat, mysiga restauranger……mmm

sommarönskan

Men så ser det ju inte ut, så det är väl bara att gå ut och skotta fram bilen och åka till ICA,  svälja den sura smaken av snöhelvetet och hoppas man inte blir allt för nedstämd av att frysa och få blöta flingor innanför jackkragen.

Jaja, vi brukar ju i alla fall kunna öppna poolen vid Valborg…så det är väl bara att bita ihop och kämpa på två månader till.

I dag har jag en packe försäkringskassepapper att ta tag i. Jättelänge sen jag vabbade så minns knappt hur man gör. Måste inkomständra också eftersom jag gått ner i arbetstid. Alltid lika trist att fylla i sånt.

Sen måste kylen fyllas, den är ekande tom. Mellandottern har beställt en pastarätt till middag då hon ska tävla i morgon och det är bra att ladda med innan. Får se vad jag kan klura ut för något gott.

Lillfia har gjort ett så sött litet “Mushus” på slöjden. Vi har en liten skogsmus som ränner runt och äter fågelmat från marken. Nu serveras den även ost inomhus 😉

018

Ska också på utvecklingssamtalet hos Lillfias fröken, det som skulle vart förra Fredagen när jag vart sjuk. Hoppas nu det låter bra. Att alla våra insatser med läxor och extararbete med vissa ämnen gett resultat. Men det känns så hemma i alla fall och jag ser ju på läxförhörsresultaten att det ser avsevärt mycket bättre ut än förut. Det är suveränt att det tar max två dagar innan man ser resultaten på schoolsoft av läxförhör  och prov. De har multiplikationsprov varje Måndag och skriftligt engelskaläxförhör varje Fredag och ofta något mer där emellan. Med så snabb resultatsrapport kan man ju alltid snabbt följa upp och träna hemma så att nästa veckas tester blir bättre. Finns ingen chans att de “missar” att lära sig något. Mycket bra!

Nä nu är det dags att skriva dagens inköpslista, hoppa i duschen och sätta fart!

Ha en skön Fredag!

Advertisements

4 thoughts on “Vårvärme?! Mushus och dagens agenda….

 1. Hoppas att du får en härlig helg!

  Kram

 2. Kommer säkert gå bra på utvsamtalet! Det är ju superbra när man kan följa resultaten och rycka in och hjälpa till när det behövs. Tyvärr gör ju inte alla det…
  Hoppas ni får en skön helg!
  Kram

 3. Så charmigt med det fina mushuset!

 4. Ja, fy och usch för snö!!!! Blärk!! Det hade varit helt magiskt att åka utomlands.. Ja du, nu sa du något – VAB!! Jag har ju inte fått VAB-pengarna för en dag i december jag var hemma.. Hmmm.. Får ta tag i det nästa vecka.. Hoppas nu att ni får en finfin helg!

  Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s