Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Fan fan fan…

13 Comments

…..är ju någon man inte ska måla på väggen men ibland är det svårt att låta bli. Så svårt.Var hos onkologen idag. Dels för att det var dags då jag kollas varje halvår men också för att jag, som jag skrev i tidigare inlägg, hade en del att ta upp.

Hon kände på ryggen och såg väl inte speciellt bekymrad ut men som alltid när man som cancerpatient känner symtom/har ont så vill de röntga. Det var ju dessutom snart ett år sen jag gjorde skelettscint och DT, så hon skrev remisser för de undersökningarna. Det är också dags för ny mammografi och u-ljud av armhåla, så en remiss till det också. Jag är nöjd med det då det känns skönt att kolla upp ryggen, lungorna och brösten igen. Sist var det också något fel på maskinen som visade bilderna så läkarna såg lite dåligt och jag fick svaret att “man får anta att det är ärrvävnad man ser”, kändes ju sådär!

Jag tog också upp min ömhet och svullnad i armhålan.Den har inte oroat mig så mycket. Tagit för givet att det är någon form av lymfödem. Men då det gör ont och får armen att domna kändes det ju angeläget att ta upp. Men hon såg bekymrad ut när hon kände igenom armhålan. Tryckte på några knölar som gjorde jätteont och hm:ade.  Sa att det blir ett ultraljud och eventuellt en biopsi på svullnaden.

Nu plötsligt har jag något som oroar mig mycket mer än ryggen. Inte blev jag lugnare av att jag inte ens hann komma hem innan de ringde från mammografin och erbjöd mig en tid på Torsdag. Har hon skrivit någon form av akutremiss?? Var hon så oroad?? Såklart är jag glad att få komma snabbt. Att slippa vänta. Men det kändes ändå scary och ledsamt.

Det känns som jag är inne i svängen igen, som att detta aldrig kommer att ta slut (och det gör det väl aldrig heller med denna sjukdom). Nu blir det nya undersökningar, ny förbannad väntan på alla dessa svar. In i tortyrkammaren igen bara!! Det är tydligen där man ska tillbringa sin tillvaro! Vad har man för val annat än att gilla läget?! Fan, fan, fan, skit, skit, skit…och det går inte att inte ta ut något i förskott. Det är inga provsvar som visar om man har halsfluss eller inte direkt, det är provsvar som avgör hela ens existens.

På Torsdag ska jag också ut  och äta med gänget från Onkologrehab. Min första tanke var att stå över, men sen kände jag att vilka om inte de, är de som förstår och som kan vara fint att träffa. Speciellt nu om man känner sig orolig.

Jag slipper i alla fall gå och spola port-a-cathen mer. Nya riktlinjer säger att det inte behövs…alltid något!

+ extrapris på tulpaner, så jag köpte ett knippe vita (min favorit) för att försöka pigga upp denna dag lite i alla fall! Vet dock inte om jag lyckades nämnvärt…..

Tulpan2

Advertisements

13 thoughts on “Fan fan fan…

 1. Det är nog ingen som inte själv har haft cancer/varit sjuk som förstår våndorna när man inte är bra-känner nåt är fel…
  Kram.

 2. Åh, nej!! Finaste Therese, jag känner verkigen med dig och håller tummarna för att det inte är något farligt. Usch, försöker tänka mig in i hur du känner dig, men antar att jag inte kan komma i närheten av känslan. Vet bara hur det kändes för mig när jag gick och väntade på provsvaren. Men när man haft cancer kan jag tro att det känns än värre…. skickar varma kramar och som sagt jag håller verkligen tummarna för dig och tänker på dig!! ❤

 3. Kram till dig Therese! Förstår precis din oro och känsla- det är fruktansvärt med väntan. Hoppas nu på bra besked, kram,kram

 4. Åh, jag håller tummarna för dig….
  Aldrig kan det bara få vara bra….
  Stor varm kram

 5. Blä, men bättre att rycka plåstret snabbt så att säga.
  Håller tummar

 6. Kikar in och skickar styrkekramar!

 7. Oro och väntan på undersökning/behandling/provsvar är såååå jobbig … Försök – så gott det går – att låta vardagen vara just bara vardag, men jag vet att det är svårt … Tankar till dig med förhoppning och tro på att allt är ok!/Mormor

 8. Men vad jobbigt! Håller tummarna på att det inte är något! Skickar över massor av styrke- och lyckokramar ❤

 9. Jag håller tummarna och skickar varma tankar!

 10. Fy sjutton Therese, vet alltför väl vad du går igenom, denna vånda är som du skriver ren tortyren. Var glad att du fick tid så snabbt, så du slipper vänta så länge. Håller tummarna
  Stor kram
  Karin

 11. Håller tummarna för allt jag kan!

  Kram

 12. Kan bara känna med dig, ingen kan ju föreställa sig din sits men kan känna av din oro men så klart hoppas jag att det är lugnt & att du inte oroar dig innan du har sett att det är ok lättare sagt än gjort men dock. Håller tummen & ang tulpaner så är vita mina favoriter
  oxå ..ha en skön dag kram

 13. Ojojojojoj – det var otroligt ledsamt att läsa!! Förstår din enorma frustration, rädsla och ångest.. Eller, nej, det gör jag nog inte, då jag enbart kan föreställa mig den.. Önskar så att jag på något sätt kunde minska din börda! Jag skickar dig en massa styrkekramar och tänker på dig!

  Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s