Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Plankstek á la Majvors Kitchen…

2 Comments

Juldagen blev precis så lugn och mysig som jag ville. Maken och äldsta dottern åkte iväg till Elgiganten för att botanisera lite och jag tog hand om lite disk som var kvar sen  Julafton.

Till lunch var det minijulbord. Sen åkte jag ner till ICA, handlade oxfilé till kvällens plankstekar.

Maken och två av tjejerna såg någon Amerikansk julfilm på Tv och äldsta dottern sov (hon hade ju gått upp kl nio 😉  haha ). Plankorna skulle, innan första gången de används, oljas in och vara i ugnen i två timmar. Så det pysslade jag med. Hittade lite ny musik till mina spellistor, Facebookade, läste recept och bok. Allt i köket till stearinljusens sken, mysigt. Älskar att vara i köket!

Körde igång med plankorna. Brynte och lät oxfilén gå i ugnen till 50 grader. Då vart de perfekta att sen vara inne de 10 minuter det tog för moset att få färg.

Det vart jättegott och familjen gav mig “med beröm godkänt”

012

Drack Amarone till. Den maken fick i Julklapp. Men med risk för att låta dryg, så måste jag säga att jag är inte jätteimponerad av Amaroneviner. Tycker inte det är så fantastiskt gott som alla säger. Tycker det är rätt uppchausat och överskattat. Klart att det smakar bra, men det är ingen sensationell smakupplevelse.

006

 

I dag blir det slappt också. Maken och äldsta dottern har åkt i väg igen för att ev fynda någon teknisk pryl.

Sen fortsätter jag nog i min bok och i kväll blir det del två av Deckaren på SVT1.  I morgon blir det till att gå upp tidigt då bilen ska in på service och lämnas mellan 7 och 9! Sen ska vi handla lite inför nyår…

Hoppas ni får en fin annandag!

Advertisements

2 thoughts on “Plankstek á la Majvors Kitchen…

  1. Plankor är något jag inte har men har tänkt att skaffa mig.
    Ha en fortsatt fin dag!
    Kram

  2. Det låter verkligen som om ni har en haft en härlig julledighet. Vad skönt! Maten ser jättesmaskig ut och vi åt också gott i dag: saftig kalkonmiddag! Mums.

    Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s