Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Kaffe, kraftansträngning och julbestyr…

7 Comments

Man kanske skulle bli hemmafru!! Tänk att få sitta så här och dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro varje morgon innan man kör igång dagen. Vad mysigt! Men å andra sidan så gör man kanske det snart, då man som äldre antagligen vaknar tidigare och barnen är utflugna. Då gissar jag man både hinner med en rofylld kaffestund och sen åka till jobbet fullt nöjd med morgonen.

Men just idag fortsätter jag i alla fall att njuta av ledighet och lugnet i huset. Ett litet surrande från tvättmaskinen och ljudet från Nyhetsmorgon är de enda sällskapen. Oerhört nöjd med min nya kaffemackapär, inget vrålåk men räcker för mig. Beställde “bryggmix” i kapslar och håller på att dricka mig igenom de olika sorterna. Fått ett par favoriter.

029

Förvarar mina kapslar i en burk med hög nostalgifaktor!

I går åkte jag och två av tjejerna till Centrum för julklappsinköp. Jag har handlat det mesta på nätet och i London, men skulle komplettera med ett par saker. Tjejerna skulle köpa till mig bla. Så de gick ensamma en stund. Men det vart bråk såklart, så jag fick uppbringa energi i det redan ansträngda sinnelaget ( pga hysteriskt med folk, varmt som f..n och hunger) och reda i det hela. Tillslut lade sig bråken och vi kunde fortsätta handla. Vi var och fikade också såklart. Styrkt av en kaffe och Biskvi kunde vår eftermiddag fortskrida. Mellandottern skulle hitta lite kläder till avslutningen och till en tjejekväll hon ska på i helgen. Men hon hittade faktiskt det hon skulle ha i första affären, helt otroligt!

021

Hemma sen körde tjejerna igång med att slå in sina saker och jag pustade ut med en glögg innan jag började med maten. Provade en ny variant med choklad, men nja….gillar nog årets Blossa bättre.

Majvors Kitchen made it simple! Gjorde pastasallad med körsbärsplommontomater, mozzarella, basilika, ruccola och olivolja. Serverade med Serrano och Salami och vitlöksbröd.

026

Somnade sen skönt i soffan till andra delen av deckaren som går på 4:an nu. Tur man kan se om slutet på TV4play innan kvällens avslutande del!

Nu ska jag hoppas i duschen och sen bege mig till min massör för en stunds skön massage. Sen vet jag inte vad dagen har att ge. Ordna lite inför morgondagens skolavslutningar kanske…

Ha en bra dag!

Advertisements

7 thoughts on “Kaffe, kraftansträngning och julbestyr…

 1. Oh…nu VET jag att man ska ha kapslarna i en burk!! Mina ligger och dräller. Kram

 2. *ler* Ja du – vilka ljuvliga mornar det hade varit!! Uscha för shopping!! *skrattar* Jag fixar verkligen inte det, på fullt allvar. Jag är klar med julklapparna sedan ett tag och då jag ser ut som skräp i håret och ingen ny klipptid finnes förrän nästa år har jag inte lust att klä upp mig något särskilt. Alltså, duger samma outfit som jag haft ett par tre år nu…

  Ha en fin stund på massagen och kramar på dig

 3. Jag har en ställning till mina kapslar 🙂 som just nu är nerpackade men oj vilken rolig bulle din fina tös har gjort hi hi önskar dig en ljuvlig fredag kram

 4. Så glad över att jag slipper trängas på stan och handla julklappar, det är pest i jultid att försöka få något uträttat!

 5. Åh morgonkaffe! Jag har slutat dricka kaffe sedan någon månad och jag saknar detta med morgonkoppen, det är så gott. Och särskilt när man är ensam och får filosofera utan avbrott…

 6. Å den där härliga muggen morgonkaffe.
  Finns inget bättre.
  Ha nu en skön och stressfri helg!
  Kram

 7. Ja, visst skulle man vilja vara hemmafru ibland. 🙂 Och den där burken, en sådan har min mamma också….superfin. Ha en fin lördagkväll. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s