Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

God mat, möte IRL och kompissöndag…

5 Comments

Ja då har denna helg rasslat iväg i snabb fart.  Fredagens alla evenemang avlöpte väl. Massage och Bowling. Var väl inte helt nöjd med att Kevin vann Idol, men eftersom favoriten (Sara Sangfelt) vart utröstad för flera veckor sen var det ingen här som direkt brydde sig i att en falsksjungande man, framröstad av tjejer pga utseendet, vann hela skiten. Insåg snarare att Idol gjort sitt så länge folket ska få rösta. Önskar juryn var de som avgjorde hela vägen. De är de enda som kan avgöra vilka som har förutsättningar att bli just en Idol med allt vad det innebär!

Majvors Kitchen lagade lövbiff och potatiskrocketter. Avnjöts ihop med Idolfinalen.

Bloggbild3

Innan middagen var Lillfia mycket glad att kunna vara ute i snön och leka. Hon är den i familjen som gillar och längtar efter snö. Dock ganska ensam om det här hemma!

Bloggbild

På Lördagsmorgonen åkte jag och Lillfia  till dansskolan. Dags för märkestagning. Först ut var märke i Street. Sen hann vi med lunch och lite julklappsshopping i Täby C  innan det var dags att åka till dansskolan igen för märke i Jazzfunk. Det gick bra, fina omdömen och poäng!

Bloggbild2

På eftermiddagen tog vi det lugnt. Mellandottern hade en kompis här som skulle sova över och de fixade snacks och pluggade kemi under kvällen. Äldsta dottern gjorde mig sällskap i köket en stund innan hon åkte hem till en kompis för en filmkväll. Lillfia och maken bastade och sen vart det middag. Denna kväll bjöd Majvors Kitchen på Oxfilé och potatisgratäng. Vart smarrigt värre!

Innan middagen hann jag dock träffa en klasskompis från lågstadiet. Hon bor inte längre i Stockholm men skulle hit till Täby på middag hos vänner. Det visade sig att deras vänner bor typ 100 meter från oss. Så jag mötte henne och hennes man vid bussen och gick med en bit på vägen dit. Jättekul, om än kort och intensivt, att träffas efter ca 38 år igen!

Sen såg jag och maken på deckare och somnade lika gott bägge två framför TV:n…pensionärsvarning, haha!

Idag har det varit så lugnt och skönt.  Mellandottern med översovande  kompis har bakat saffransbullar. Lillfia och en kompis har lekt både ute och inne och äldsta dottern kom hem på eftermiddagen med en kompis och de pluggade och åt sen här. Fetaostgratinerad lax och ugnspotatis till Solsidan.

Innan middagen satt jag och läste min bok. En riktigt trevlig sådan.

Blogg4

Bokade biljetter till Flashdance idag också. Ska bli så kul att se. Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall är suveräna, såg dem i “Singing in the rain” för några år sen med maken. Denna gång ska vi gå alla fem. När jag för en gång skull går på sånt här vill jag sitta bra. Långt fram. Sitter man längre bak är det inte samma upplevelse. Vill vara mitt upp i det och kunna se alla ansiktsuttryck. Bokade 3:e parkett, det går på ca 3.800:- för alla fem. Så synd att det ska vara så fruktansvärt dyrt. Annars kunde man ju se sånt här lite oftare, det är ju så härligt att se fantastiska dansare och musikalartister.

Flachdance

Nä nu längtar jag efter sängen, ska bli så skönt att sova!

Go´natt!

5 thoughts on “God mat, möte IRL och kompissöndag…

 1. Jättekul att ses! Riktig speeddejting efter 38 år! Kram

 2. Vilken helg du haft 🙂 Härligt!
  Jag har flyttat tillbaka till wordpress nu. Mycket lättare o mera teman. Blev helt nytt 🙂

  Ikv har jag tjejträffen o ska o handla lite julklappar samt via apoteket..

  Ha en fin vecka!

  Kram

 3. Du verkar ha haft en härlig, men intensiv helg! Jag håller definitivt med dig vad gäller Idol och även priserna på musikalbiljetter. Hutlöst dyrt!

  Hoppas du får en fin vecka! Kram

 4. Haha, pensionärsvarning 🙂
  Du-ni är inte ensamma om att slockan framför tv’n.
  Ha en bra dag !!

 5. Åh vad gott det såg ut!

  Ja angående Idol så har jag slutat titta, dels på att fel personer går vidare och dels för att det inte känns som några riktiga talanger nu för tiden utan bara halvbra artister. Då är Paradise hotel myyycket roligare 😉
  Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s