Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Återbesök och nystart…

3 Comments

Härligt med Fredag, det är liksom en skön stämning över Fredagar. Denna är min sista “lediga”. Sjukskrivningen går ut i morgon och jag ska sen återgå till det vanliga livet. Så vanligt det nu kan bli med återfallsrisker, regelbundna kontroller och medicinering. Men vanligt i den bemärkelsen att jag ska jobba mina ordinarie tider och fylla upp min tidbok så den ser ut som alla andras.

Var på återbesök på onkologen i veckan. Hon klämde och kände och allt kändes helt som det skulle. Jag är lite öm och svullen i det opererade bröstet och i armhålan där lymfan är tagen. Det kan tydligen hålla i sig ett par år. Dessutom kan medicinen jag äter göra att det ömmar i tumörområdet, en vanlig biverkan av Tamoxifen.

Dansen har kört igång denna vecka. Kul för tjejerna och mig! Jag börjar dansa Street på Söndag! Jag har aldrig dansat Street (men det mesta annat). Jag ville inte komma tillbaka till min gamla dansgrupp och märka/känna att jag inte klarar saker jag kunnat förut. Skulle inte kännas roligt att så påtagligt märka att man blivit så mycket sämre. Jag känner ju ändå att kondisen är körd i botten, att muskler och leder tagit stryk av cellgifterna etc. Street har jag ju aldrig dansat, så där är jag nog lika dålig oavsett. Där kan jag inte jämföra mig med mig själv! Så det ska bli kanonkul.

Lillfia började i sin nya dansgrupp. Hon klarade ju audition i våras och kom in i specialgruppen. Jättefin liten grupp på 11 tjejer i 10-års åldern. Hon tyckte det var toppenkul med balett. Tyvärr missade hon Jazzfunken denna vecka då hon är på klassresa (kommer hem nu på morgonen). I kväll börjar hon även Disco i ny grupp. De andra två dansar vidare i sina grupper på Danslinjen rep Specialgrupp.

20130830-084109.jpg

I går åkte jag in till stan. Lillfia var ju på skolresa och jag behövde inte komma hem någon speciell tid. De andra var på invigningen av Nya Täby C och på dansskolan. Behövde få tag i en räknare  till äldsta dotterns gymnasiestudier. Den var slut överallt här ioch fanns ett fåtal kvar i stan. Lite tokigt att gymnasierna rekommenderar eleverna en sort och sen inte meddelar butiken att de kommer typ 100 elever som vill köpa samma! De var tom slut på centrallagret. Men lyckades ringa butiken på Humlegårdsgatan och reservera en. Så nu kan hon räkna och rita grafer för glatta livet!

Det var så skönt att gå på stan, varmt och bara någon enstaka skur. Hittade en ny (för mig i alla fall) dansshop som hade bättre utbud än Dans & Gym shopen, i alla fall när det kom till kläder…skor vet jag inte. Jag skulle ha balettdräkt och kjol till Lillfia, så skoutbudet spanade jag inte in. Men de hade en hel del.

I helgen fixar vi vidare i Lillfias rum. Målningen börjar bli klar och snart är det dags för parketten.

Rummet

 

Nä nu måste jag hoppa i duschen då jag kan åka och hämta Lillfia när hon kommer hem från skolresan. Hoppas få med henne till Centrum…tydligen massor med fynd då de igår öppnade 60 nya butiker bla Odd Molly, Tommy Hilfigner, Lexington mm mm. Kan ju vara värt att spana in om det finns något med vettig prislapp då det är öppningserbjudanden!

Ha en skön Fredag!

Advertisements

3 thoughts on “Återbesök och nystart…

 1. Full rulle som vanligt hos er alltså!
  Hoppas ni hittar några fina fynd.
  Trevlig helg! // Kram

 2. Oj , full rulle hos er som vanligt 🙂 Här blir det klädtvätt idag o så blir det att åka o handla till stan o lite andra ärenden…

  Ha en fin helg!

  Kram

 3. *ler* Då så Therese – då önskar jag allt gott – och en massa ork, nu när du är tillbaka tillbaka. För du har ju aldrig varit riktigt iväg du. Du har engagerat dig en massa ändå och fyllt dina dagar. Ta hand om dig! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s