Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Irritation, hyrbil och salta små rackare…

2 Comments

Jag blir så otroligt irriterad. Jag får över bilderna från telefonen ibland och ibland funkar det inte alls. Jag gör lika dant hela tiden/varje gång. Idag vill det tydligen inte funka alls. Så jäkla typisk när jag hade tid att blogga.  Det blir liksom inte detsamma utan bilder, inte i min blogg så som jag vill ha den.

Så idag blir det bara en fortsättning på resan.

Thassos, 11 dagen:

Nu hade vi kommit till det stadiet att vi var lite less på strand-pool-strand-pool…och gärna ville göra något annat. Så vi slog till på att hyra en bil i dagarna tre.

532

Första dagen ställde vi siktet söderut. Till Potos. Maken och jag var där för 18 år sen och det skulle bli kul att se det igen.

Det var väldigt mycket mer exploaterat nu än då. Det var väldigt roligt att se igen, men vi var glada att vi nu bodde Skala Potamias. Hela den förr så fina strandpromenaden med mysiga restauranger var nu som en enda lång bar/restaurang (fast det var olika såklart) och man såg inte ens vattnet när man gick utmed, som nu liksom blev inuti. Trist. Vi tog en glass- och drickpaus längst bort på strandpromenaden i alla fall och där kunde man och blicka ut över stranden.

492   489

Sen hittade vi vårt gamla hotell vi bodde på då!

534

Här är vi nu utanför hotellet vi bodde på för 18 år sen!

001  039

…och så här snygga var vi på den tiden 🙂

Maken gick en fotopromenad medan vi tjejer gick loss i shoppingaffärerna.

Till lunch åkte vi vidare till en liten by som ligger någon kilometer bort, söderut. Pefkari. Lika mysig som vi mindes den och där åt vi lunch.

552

502

504   505

På vägen hem åkte vi förbi nunneklostret som ligger utmed kusten. Man måste klä sig i långa byxor/kjolar och sjal om man har bara axlar. Man får låna kläder och det där är lite emot makens principer så han avstod. Tyckte det räckte med besöket för 18 år sen 😉

Men jag och barnen knallade in. Tyvärr får man inte fota där inne så jag kan inte visa vilka “påskkärrings-look-alike” vi var. Fnissigt blir det för de flesta och nunnorna har jämt sjå att springa runt och hyscha på folk!

531

Den åkte vi hemåt och stannade lite innan Skala Potamias och badade på Golden Beach. Vilket skulle vara en av de finaste stränderna på Thassos, men jag tycker nog vår var bättre. Gänget badade och jag tog en Mythos i lugn och ro!

527  528

533

Lillfia och maken spelar Volleyboll!

Vi parkerade sen hemma vid hotellet, bytte kläder och gick ut och åt. Det blev en av favoritrestaurangerna där vi ätit ofta.

536   538

Alla var trötta utom jag och Mellandottern som gick lite på strandpromenaden i stället för att gå hem som de andra gjorde. Hon köpte fina örhängen av ett gatustånd som inte funnits där förut.

543

Sen gick hon och jag till en bar. Satt en stund och sippade på varsitt glas svalkande dryck och småpratade, bara hon och jag. Jättemysigt.

549

Mor och dotter myyyyys!

545    547

Ja, det var vår första biltursdag!

Appropå mor- och dottermys. Jag och äldsta dottern ska till London på Höstlovet. En vecka bara hon och jag. Det ska bli riktigt mysigt.  Jag har ju åkt med var och en på en weekendresa när de varit i tio års-åldern. Nu är planen att åka en vecka med var och en när de gått ut nian! Det är så mysigt att få lära känna dem på ett annat sätt och resa med en sextonåring  blir ju lite annat än med en på tio år. Det är så härligt att få njuta av dem en i taget ibland!

I kväll är maken ute med kunder, så vi tjejer ska passa på att sörpla kräftor. Han gillar inte kräftor vilket vi gör…så vi passar på att äta desto mer 😉 Vi tycker det är såååå gott.  Till det kollar vi på sista Allsången…..

Ha det!

Advertisements

2 thoughts on “Irritation, hyrbil och salta små rackare…

  1. Hej! Nu är jag tillbaka efter skön semester och bloggpaus och skall läsa igen lite 😉 ni ser ut att ha haft det toppen. Vi åt också kräftor i helgen *mums*… kollar också Allsång, mysigt. kramen

  2. Underbart igen! *ler* Dina töser är jättefina och vilken gåva att man har råd att kunna visa sina barn världen på det viset! Hoppas du har en bra vecka! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s