Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Att semestra…

3 Comments

Efter midsommar var det fullt upp och jag hann varken skriva eller läsa några bloggar. Packning inför den stundande Greklandsresan till ön Thassos stod på agendan. Fick smått panik under helgen då maken insjuknade i hög feber och fortfarande på avresedagen hade 39 grader. Men han bet ihop, tog alvedon enligt maxdos och vi tog oss alla till Grekland.

En semester med familjen är alltid härligt. Men att ha en semester med familjen efter att ha levt i osäkerhet om man över huvud taget kommer att ha någon mer semester, är både härligt, underbart och helt fantastiskt. En stor skillnad.

Förra sommarens New Yorkresa var en otrolig upplevelse på alla sätt och en fantastisk stad, men som för mig hela tiden överskuggades av att det i bakhuvet ruvade tankar på kommande cellgiftsbehandlingar och strålning, en värld jag var helt obekant med och ovetande om vad det skulle innebära. Denna semeterresa var bara avkoppling, njutning och glädje. Återfallsolyckskorpen som sitter på axeln och kraxar emellanåt, den får jag leva med…alltid…oavsett om det är semester, jobb eller annat!

Så nu kommer ni som vill att få följa vår Greklandsresa i lite resebloggande! Till Thassos en grön och ljuvlig ö där maken och jag var för 18 år sen, innan vi fick barn, och då vi sa att: “Hit ska vi ta våra barn”……sagt och gjort!

Thassos, Avresedagen:

Japp så kom stortaxin kl 06.00 och vi packade in oss alla inklusive sjuk make och begav oss mot Arlanda. Egentligen hade vi bokat parkering men med 39 graders feber är man inte så pigg på att köra och jag kör inte på vägar där jag måste köra mer än 70, så det var inget alternativ! Taxi fick det bli!

Väl på Arlanda hägrade för två av döttrarna det fantastiska (enligt dem alltså) Victoria Secret. Ett besök där var sen länge inbokat och alldeles självklart.

359

Lite macka eller som äldsta dottern valde; burgare med pommes och beadipp satt fint i väntan på avgång.

009

Planet var i tid, vilket ju alltid är skönt och flygresan tog 3h och 15 min, lagom om ni frågar mig.

012 013

Man flyger till Kavala på fastlandet och får sen ta en buss på ca 15 minuter till färjan, som i sig tar 45-50 minuter.

018 019

Det blev lite väntan på färjan så vi passade på att svalka oss med lite dricka.

112

Sen klara för avgång!

113

På planet får man ju inte hejjarns mycket mat direkt, så när vi kommit fram till Hotell Miramar efter en till bussresa på ca 30 min och packat upp lite, gav vi oss direkt ner till strandpromenaden för en bit mat.

114

Maken som inte var direkt på topp gick hem och lade sig direkt medan vi andra stannade och utforskade butikerna på strandpromenaden en stund och sen hem till hotellpoolen för ett första Greklandsdopp!

044

Vem ska våga skutta i först??

115

Lite kallt tyckte de det var….

056

Jag var inte badsugen och njöt av ett glas kallt vitt och en bok i värmen. En bok jag f.ö inte är särskilt imponerad av. Kanske för att jag en gång råkat se en videosnutt (ja fråga mig inte hur den dök upp, jag surfar aldrig på konstiga sidor) med Andreas, hög som ett hus och “lekandes med sig själv” vilket äcklade mig och sen dess har jag haft lite svårt för honom. Men jag vart rekommenderad boken och gav den en chans. Den var väl som såna böcker är mest, varken mer eller mindre, kul att ha läst!

Efter att barnen badat klart gjorde vi oss i ordning och gick ner på strandpromenaden för att sondera terrängen lite mer. Mellandottern är helt tokig i Souvenirbutiker och säger man inte stopp skulle hon kunna spendera hela semestern i dessa. Men vi kikade runt en stund.

064 063

Då det ju denna dag vart en tidig middag beslutade vi oss för att gå och äta något smarrigt. Det vart våffla med chokladcréme och grädde…eller mer riktigt, chokladcréme med våffla!! Helt underbart att sitta i den varma kvällen med tårna i sanden och njuta. Ja jäklar det är semester och njutning på hög nivå! Vi saknade maken såklart, han låg med sin feber på hotellrummet och tackade högre makter för att det fanns aircondition. Han skulle bli kvar i sängen några dagar till skulle det visa sig…

116

Mätta och belåtna styrde vi stegen mot ett litet Tivoli som låg i änden av strandpromenaden. Inget barnen missat om man säger så.


Sen gick vi hem trötta och nöjda, och längtande till vad nästa dag skulle ha ett erbjuda!

Nu ska jag ta och steka mig en bit Oxfilé då jag dinerar själv i kväll och då brukar jag passa på att ta det jag gillar mest. Så det blir blodig biff på ruccolabädd med parmesan, pinjenötter och balsamicocréme. Ett glas rött och en god bok får göra mig sällskap också!

Vi hörs!

20130712-201321.jpg

3 thoughts on “Att semestra…

  1. Åhh, så härligt med semester och så fint det ser ut. Men synd om maken…

  2. Såå härligt med semester 🙂 Jättefina bilder….längtar tills vi ska iväg…blir först då jag fyller 50 år i nästa år..oktober o M blir 50 år i mars 2015…Då har vi planerat att vi ska iväg 🙂
    Här har det varit soligt o rätt så varmt igår 🙂 Idag ser det lika bra ut 🙂 Härligt!
    Blir väl utgång ikväll då skulle jag tro..grillfest el så ut o äta 🙂
    Kram o ha en fin helg!

  3. Therese! som du vet har jag ett hel..e att ens komma in här vet ej varför men idag gav jag mig inte, ville se om du bloggat om Thassos & det hade du hoppas man får se mer 🙂 älskar att läsa om semester resor särskilt till Grekland då, har läst att det finns mkt getingar på Thassos? på vilken ort bodde ni? hoppas få se fler bilder & lite om din upplevelse där 🙂 härligt och ett stort tack för att du delar med dig stor kram å ha en fin söndag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s