Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Sista och första (helgen som sjukskriven och veckan på jobbet)!

7 Comments

Eftersom maken vart tvungen att åka till Paris i tjänsten och mamma och pappa var barnvakt, var det pappa som kom och hämtade mig på Mälargården efter lunch.

Väl hemma och efter lite småprat var det dags att ta tjejerna till dansträningen. Mellandottern hade en lite senare träning med sin grupp och vi andra åkte till ICA Stop och köpte lite färdiglagat smaskens.

087

Åt och njöt.

Maken anlände mitt i natten och packade om och åkte till vår stuga i Dalarna. Han gillar ju att fota fåglar i arla morgonstund, så han fick ett par dagar fyllt av detta och kom hem på Måndagen.

Bird

Bird 2

Vår

vår2

Lördagen spenderade vi i centrum, jag och de två stora döttrarna,  medan Lillfia var hos en kompis. Gjorde lite nödvändiga inköp. Fikade såklart också!

089

091

På kvällen åt vi gott och sen åkte äldsta dottern till en kompis och sov där.

097

Jag och Mellandottern såg en film, då det ju bara var vi två uppe eller hemma! Men den var skitkass…genomled hela men sen var vi glada att få gå och sova!

098

I Måndags började jag också jobba, med någon slags skräckblandad förtjusning. Har börjat lugnt, träffat några patienter vilket känts bra.  Men känner också att jag har svårt att fokusera. Hur mycket jag än anstränger mig så känns det som jag inte får till det.

Många som varit tvungna att gå till någon annan när jag varit borta har också valt att stanna kvar hos, för dem, “nya” sköterskan. Vissa av dem känns så klart tråkigt att ha “tappat”.  Men skulle nog kanske gjort lika om jag varit på “andra sidan” så jag kan förstå dem.

På Tisdagen var det skolans Vårshow och de två stora tjejerna var med. Mellandottern i ett jättefint nummer med hela klassen och äldsta med en klasskompis, där deras examensarbete i dans var utvalt att medverka. De hade gjort koreografin helt själva och det var jättebra koreograferat och dansat.

I dag har jag, efter jobbet, varit hos handkirurgen och fått veta att det är “Triggerfinger” jag lider av i bägge tummarna. De vill operera. Det är inte akut, men ska heller inte dröja för länge då senerna i tummarna inte reparerar sig utan blir det värre så är det värre! Och värre blir det om jag väntar för länge! Men vill inte gå med operationssår i händerna i sommarvärmen och vill kunna åka till Grekland, så planen är väl att operera det till hösten. En tumme i taget blir det ju så klart!

http://www.akademiska.se/sv/Verksamheter/Handkirurgi/Handkirurgiska-diagnoser/Triggerfinger/

Nu har jag tagit lite helg och i morgon blir det lite sovmorgon!

Go´natt!

Advertisements

7 thoughts on “Sista och första (helgen som sjukskriven och veckan på jobbet)!

 1. Härligt med helg !
  Ha en fin dag!

  Kram

 2. Vackra bilder Din man hade tagit, duktig fotograf han är, verkligen !!!
  Förstår att det känns annorlunda att börja jobba och fokusera på andra saker än det som har varit, önskar dig varmt lycka till 🙂
  Hoppas Du får en skön helg med lite värme och god mat och gott vin i glaset. Jag är ledig idag torsdag och sedan jobb imorgon och så 3 dagar i Sth med spökvandring i Gamla sta´n ¨på lördagkväll !!
  Majkramar fr Mia

 3. Åh va gott åka till grekland vi hade bokat thassos för 2 år sen men läste att det var mkt getingar men hade bokat super fint hotell Hur är där o stränderna? Kramen

 4. Vilka fina bilder din man har tagit vännen.
  Ibland så är det helt omöjligt att kommentera här inne men nu gick det i alla fall.
  Kramar i massor / Jane

 5. Förstår att det känns konstigt att vara tillbaka och fokusera stor kram Diana

 6. Kikar in och hälsar på. Härligt att du börjat jobba lite grann igen. Fina bilder också. Var rädd om dig. Kram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s