Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Gruppsamtal och vin i solen!

4 Comments

Efter morgonens gymnastik, idag med ett nytt gäng KOL-patienter som kom igår, var det dags för vårat första gruppsamtal.

gympa

Vi fick alla presentera oss och berätta vår historia. Det tog två timmar att lyssna till alla sex. Många tårar och igenkänningsnickar, medan vi lyssnade till varandras öden, historia och framtidshopp. En bra terapeut som också brukar vara på Masegården (dit många bröstcancerpatienter åker på rehab) och så har hon haft bröstcancer själv. Så hon vet vad vi pratar om.

gruppterapi

Efter det kände jag mig helt psykiskt dränerad. Blev helt slut. Åt lunch och hade sen träff med lymfterapeuten. Men jag var så trött att jag hade svårt att koncentrera mig.

Tog sen på mig och gick in till Sigtuna, tog ca 25 minuter. Det blåste rätt bra och var lite kallt. Strosade runt lite där och satte mig sen nere vid vattnet på en servering och tog ett glas vitt vin. Det hade varit HELT underbart om det inte blåst så mycket då solen sken och det inte var ett moln på himlen, men nu var det bara underbart!

vin3

Tog bussen hem och han sova en liten powenap innan middagen. Chiliconcarne på menyn och det smakade helt ok.

Pysslade sen på mitt rum, ringde hem etc innan det var kvällsfika. Satt och snackade med alla en timme innan jag drog mig tillbaka för att ringa hem igen (de hade inte tid att prata förra gången), se Sherlock Holmes och sitta vid datorn en stund.

Ser fram emot att fortsätta samtalen i morgon. De är viktiga. Terapeuten tyckte jag återgår till jobbet alldeles för tidigt, att jag ska göra den nya DT:n av lungan och mammografin och få de svaren utan att behöva tänka på jobbet. Det är dessutom nu det verkliga arbetet börjar, att hantera allt man gått igenom både fysiskt, mentalt och behandlingsmässigt, alla känslor som finns, all oro och ångest kommer upp till ytan och så är det verkligen. Allt kommer ikapp en nu. Får se hur det går ihop med arbetslivet!

Det känns helt ok att träffa patienter jag haft förut. Men när jag var inne på jobbet sist såg jag något papper i mitt postfack om någon som skulle födas eller flytta in, jag vet inte precis…läste inte så noga för jag kände hur paniken steg över att behöva knyta nya kontakter, jag fixar inte det… att behöva åka hem till folk, ta kontakt med de jag inte känner, etc. Ville bara stänga av och komma därifrån och förtränga vad jag sett. Jag är inte där än. Jag har svårt att vara social med nya människor (inte här, de som är här har ju varit med om samma sak) och knyta nya kontakter. Kan inte fokusera. Kanske var jag dum som inte lyssnade på läkaren som tyckte jag skulle vara hemma längre eller åtminstone bara jobba 25% över sommaren…jag vet inte..det lär väl visa sig!

Go´natt!

20130429-221240.jpg

4 thoughts on “Gruppsamtal och vin i solen!

 1. Fina Therese – jag tror inte på något sätt att du har varit dum. Men när man är som du har varit; alltid social, strukturerade, aktiv positiv och med en massa “jädraramanna” så TROR man att man visst skall orka – för det är ju den man är! Någonstans missar man att man faktiskt är sjuk. Att man faktiskt inte orkar. Trots att man vill. För det handlar liksom inte om viljestyrka – utan att man måste få tid att läka och hålla ihop. På alla plan.

  Fortsätt du ta hand om dig. Och låt det ta den tiden det tar. Snälla. För din skull. Och för alla dem som älskar dig!

  Kramar

 2. Vad bra att terapeuten och så har erfaranhet av att vara sjuk. Jag kan tänka mig att det gör det mycket lättare att prata med henne då.
  Det där stället låter trots allt som ett jättebra rehab och jag hoppas att du trivs där.

  Ta hand om dej!
  Kram!

 3. Att komma ikapp sig är A och O. Du får lov att vara ego nu, att sätta dig själv främst. Jobba är kul och viktigt men allra viktigast är att läka ordentligt. Var rädd om dig! Kram.

 4. Låter som Du får jättebra stöd ifr Rehabgruppen, och det ä r viktigt att prata vad man NU har gått igenom, fastän inte jag har gjort som Du på långa vägar såå minns jag ändå hur heela hösten gick åt till att tänka efter vad man hade gått igenom, Såå ta det lugnt, jäkta inte in i arbetet om Du inte måste. Låt det gå en dag i taget och smälta allt >Du är med om dag för dag. Önskar Dig varmt lycka till och ta dig ett glas vin och fira in våren ordentligt !Var rädd om Dig o Valbortgskram ifr stormigt och kallt Ö-o, brasan lär nog få brinna utan MIg ikväll och det kommer att gå såå bra såå. Imorgon ledig och jobb på to o fred igen,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s