Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Ok…då kör vi dag tre!

1 Comment

Blev väckt av ett surrande som i min djupa sömn tycktes komma från grannen men som i själva verket kom från en surrande telefon på mitt sängbord. En make som behövde medicinsk konsultation startade alltså min dag. Skulle ändå upp en 10 minuter senare så det gjorde ingenting.

Gjorde mig i ordning och gled i morgongympakläderna. Sen frukost med samma välbehag som tidigare morgnar och efter ett par baljor kaffe redo för att gympa.

Inget planerat på förmiddagen så jag tog mina stavar och gick ut. 30 minuter i hyfsat kuperad terräng vart det. Så lång promenad har jag nog inte gått på flera år.  Kändes meningsfullare att gå med stavar än att bara gå, vilket ni vet att jag inte gillar!

006

Sen lite lunch. Köttfärslimpa, hm nja ok, det smakade inte illa…men lämnade en del att önska…

Efter lunch vart det lite soft tid på rummet. Började i en ny bok, jag ger Moa en chans till:

028

Strax före två var det läkarbesök. Ett sånt här ställe måste ha en medicinsk ansvarig läkare och som då helst ska ha träffat patienterna. Så man får 10 minuter hos en läkare som lyssnar på hjärta och lungor och bedömer om man får träna eller inte!!! Jag vart godkänd, haha!

Jag och min nya kompis S, gick sen ställets Tipspromenad ( jag man måste ju roa sig med något 😉  )

007

Efter det så gick jag tillbaka till rummet. Läste bok och sov en stund. Även om alla aktiviteter kanske inte är topp och även om man kanske inte har så många  jämnåriga här så är det skönt att kunna vara själv, utan krav och det vanliga racet. Att få tid att eftertanke och för att landa i allt som hänt det senaste året.

008

Fast ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. I morgon erbjuds Bingo och sen underhållning med Nyckelharpa och Dragspel. Känns som när jag jobbade på Dagvården på Tibblehemmet. Fast jag nu är delaktig på “andra sidan” och inte sjuksköterska i sammanhanget. Vi blandas ju i alla aktiviteter med stroke- och kolpatienterna och de är ju ganska mycket äldre.  Jag och S bara tittar på varandra och skrattar. De andra i “onkologigruppen” är jättetrevliga, inget snack om det. Men det är skönt man har med sig böcker och dator! Jag är också mycket glad att S är här! Nästa vecka börjar gruppterapin och det tror jag faktiskt kan bli riktigt bra. Känns som vår lilla grupp har förutsättningar för det i alla fall!

014  010

Efter middagen som var prinskorv och spenat

011

( a bit too much husman här) så var det Qigong. Kastade mig in i det med öppet sinne.

016

Men suck. Först pratade människan bort en kvart med massa qigongflum och sen …..nä nästa Onsdag står i alla fall inte jag på närvarolistan.

Kvällsfika och lite goa skratt med gruppen. Pratade mat och vin, som Oxfilé och goda röda viner….även fast vi var proppmätta vart vi sugna. I morgon är det tydligen köttsoppa till middag (vad är det för MIDDAG, det är lunchmat!! och som sjuksköterska kan jag faktiskt inte låta bli att tycka till, det ger faktiskt inte  tillräckligt med energi till de sjuka patienterna) så vi skojade om att boka köket och brassa lite oxfilé med någon smarrig sås, köpa ett gott rött i Sigtuna och ta denna Rehab till en högre  nivå 🙂

Japp det var min dag, hoppas ni haft det bra!

Advertisements

One thought on “Ok…då kör vi dag tre!

  1. Ja, jag har läst och fnissat litegrann när jag har sett vad som finns att välja där du är. Hoppas att de har något mer i din smak senare för du har ju ett antal dagar kvar.

    Måste bara säga att du är suuupersnygg i håret igen! Brunt och kort och rockigt! Asläckert!

    Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s