Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Idag..både ut- och incheckning…fast med helt olika standard!

1 Comment

Har i kväll lämnat familjen hemma och checkat in på ett två veckor långt Onkologiskt rehab. Maken skjutsade mig. Släppte av mig och skulle säga hej då när jag brast i tårar. Fick panik. Bara skog och fågelkvitter!!!! Kände att ska jag vara här på detta öde ställe i 12 dagar får jag spader. Förstår ni??!! Man såg bara träd runt om byggnaden, bara träd och inga andra ljud än kvitter!!! Ok, bet ihop torkade tårarna och pussade maken hej då. Tog min glammiga rosa resväska och weekendbagen och knallade in. Hittade en sjuksköterskeexpedition med en sjuksköterska klädd i bussarong och landstingsbyxor….ännu mer panik. Har i min fantasi sett detta som något rekreationsställe med en lite hotelliknande verksamhet. I alla fall inte sjukhusklädda människor. Ok bet ihop igen och satte mig på ett s.k Inskrivningssamtal. Fine, fick nyckeln till rummet och begav mig dit. Väl inne såg det ut ungefär som ett enkelrum på ett sjukhus men med skrivbord och fåtölj. Sjukhussäng, ja nästan i alla fall (ok fattar, i teorin, att alla människor med olika rehabiliteringsbehov bor här, men i praktiken kändes detta sådär).

Jag kom nära inpå middagen och han bara slänga in grejerna på rummet och bege mig till matsalen. Såg mig omkring och började undra om jag var den enda som inte har grått eller vitt hår. “Ni bordsplaceras efter ålder” hade sjuksköterskan sagt vid inskrivningssamtalet. Mitt hopp stod nu till en namnbricka med ett namn som kvinnor i min ålder ofta bär. Yes härligt, någon i min ålder, vet inte hur gammal hon är men har två döttrar på 10 och 13 så typ ungefär som jag i alla fall. Mitt emot en man som visade sig vara hur kul som helst. Vi har inte alla (har träffat 4 i gruppen, tror fler kommer i morgon) Bröstcancer. Tyvärr. Hade nog trott att man samlar oss med samma diagnos som på andra ställen. Men alla har/har haft någon form av cancer.

Vi fick köttgryta och kokt potatis.

868

Smakade helt ok…och så lingondricka. LINGONDRICKA!!!! Urk, var är det med Landstinget och lingondricka är det allt de kan komma på?? Det är alltid det till mat i Landstingsvärlden och det smakar ju verkligen inge vidare 😦 Nä det fick bli vatten.

Efter middagen tog jag och packade upp och försökte mysa till rummet lite. Sen var det dags för kvällsfika. Gott te och macka.

Drog mig tillbaka till rummet efter en stund. Kände mig trött. Kom ju från Örebro i eftermiddags. I går var det danstävling i Lindesberg och tjejerna tävlade. Sen åkte vi till Örebro där vi bokat rum på Hotell. Hotel Elite mitt i stan, fyra stjärnor och det var superbra. Slottskällaren hette restaurangen i anslutning till hotellet och de fixade från hotellreceptionen, när vi kom vid nio, ett bord så vi kunde få lite mat i oss vid halv tio. Perfekt och underbart gott!

Åt en Biff Rydberg med stort välbehag (men orkade inte allt) och de andra beställde annat, men allting lika gott och proffsigt serverat. Mycket kunnig och serviceminded personal. Sen somnade vi alla mycket gott i ett stort härligt familjerum med väldigt högt till tak.

847

I morse gick vi lös på en fantastisk hotellfrukost som innehöll allt inklusive våfflor man gräddade själv.

859 860

Maken och två av döttrarna gick sen en promenad på stan, medan jag och äldsta dottern packade ihop sakerna och slappade lite. Tjejerna storgillade Örebros Lila bussar och ville nästan flytta dit bara därför!

865

Sen tre timmar i bil hem. Samlade ihop ny packning och sen direkt hit.

Ja man få ju ge detta en chans. Men maken undrade nyss på telefon, med tanke på min reaktion när han släppte av mig om jag kanske ville bli hämtad. Men man får ju vara lite openminded och se vad detta kan ge. Tänka bort träden, kvittret och landstingskläderna och göra det bästa av den möjlighet man erbjudits. Man kan i alla fall boka massage, manikyr/pedikyr, Zonterapi etc det inger ju lite hopp. Sen ska det enligt uppgift bara vara ca 20 minuters (svimma inte nu ni som känner mig, när jag kallar 20 minuter för BARA, jag försöker bara vara lite positiv) promenad in till Sigtuna som ju är mysigt att titta runt i. Kanske shoppa något litet 😉

Nu ska jag lägga mig så jag är fit for fight till morgongymnastiken i morgon bitti!

Nattis!

One thought on “Idag..både ut- och incheckning…fast med helt olika standard!

  1. Men lilla du inte skall du vara ledsen allt har sin tid, som du själv säger ge det tid ….kul att det finns någon i din ålder 🙂 låter mysigt dock. Du är inte heller van att vara så ensam utan din familj ….ta hand om dig nu ok kramen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s