Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Febrig tjej och våran Torsdag i Alicante.

4 Comments

Ja veckan rullar på och det är jättekul att ha vår gäst här. Äldsta dottern insjuknade tyvärr igår i förkylning och feber. Efter att haft en dag i skolan med nationella prov och för M en dag i Stockholm var de på Laserdome. Jättekul tyckte M, men jag tror inte dottern orkade delta särskilt mycket. När jag kom hem med mellandottern från dansen vid 21, sov hon redan. Så det blev en lugn kväll för alla.

I kväll är det avskedsmiddag för Spanjorerna och jag hoppas dottern orkar följa med. Det är ju liksom slutklämmen på deras resor till varandra i respektive land.

Hon är i skolan nu och gör nationellt prov och ska sen hem och sova/vila under dagen. M har fullt upp med Kulturhuset, Medeltidsmuséet mm. I dag skiner också solen, så Stockholm visar sig nog från en vackrare sida än under gårdagens regn.

Snart åker jag på Rehab, Onkologisk rehab i 12 dagar. Så familjen får klara sig själva hemma. Försökte packa igår. Träningskläder, badkläder, mjukiskläder att ha på rummet…men sen då?? Vart alldeles för mycket, måste ta stora väskan. Massa frågor. Byter man tex om till middag? Jag är ju sån som inte fixar att ha samma kläder två dagar i rad. Tycker det är lite pinigt om någon skulle lägga märke till att man har samma som dagen innan. Vet inte varför egentligen. Bryr mig föga om någon annan har samma två dagar i rad, ÄVEN om jag lägger märke till det, absolut. Har tex aldrig klätt  barnen i samma kläder två dagar i rad heller! Jaja får ta stora väskan helt enkelt 😉

Ska idag också slutföra min garderobsrensning. Tog ut alla vinterkläder härom dagen, så de ska ut i förrådet och in ska vårkläderna. Så ut med kläder som vinröda och mörkgröna jeans  och in med dem i rosa, mintgrönt etc….för visst är väl våren här nu!!!!

Tänkte också fortsätta min reseberättelse;

Alicante- Våran Torsdag!

Efter en mumsig frukost i hotellrestaurangen med massor av Nutella och chokladmunkar så var vi redo för dagen!172

Denna morgon hoppade vi på bussen och provade den i stället för spårvagnen. Bussresan gick utmed kusten så det var en jättefin väg att åka. Vi åkte in till centrala Alicante.

174     175

Gick i en del affärer och shoppade en hel del av det vi spanat in förut.

Bl.a detta :

055     056

Sen vart det ett nytt besök på “Vår” Tapas restaurang. Varför byta ut ett bra koncept, och nu visste vi ju precis vad vi gillade bäst och kunde välja detta direkt.

176

023

I blad önskar man dock man hade bättre utsikt!

Sen ville Lillfia ner på stranden. Jag var väl inte jättesugen men vad gör man inte. Det blåste mycket så det var inte jätteskönt kan jag säga.

179    181

På vägen hem handlade vi lite godsaker att ha på rummet och smaska på innan vi skulle ut och äta.

199   186

Jag tog faktiskt ett varmt bad. Inte ofta jag badar, brukar duscha. Men jag var så frusen av all blåst att jag var tvungen att tina upp lite.

Testade ett av dagens Desigualfynd!

200

Sen gjorde vi oss i ordning och gick till samma restaurang som kvällen innan. I San Juan fanns inte så där jättemånga att välja på och de flesta såg rätt tomma ut. Denna var ju välbesökt och det känns säkrare då på något sätt, att man får fräsch mat.

Denna kväll tog vi Tonfisk. Till förrätt kom de in men någon slags Spenatkaka och Bloody Mary (inget vi beställt det ingick).

191    193

Tonfisken var underbar!

194    190

Sen var det bara en tur förbi hotellets lekpark och sen hotellbaren för ett glas vin och en glass, innan det var sängdags.

Ha en bra dag!

Advertisements

4 thoughts on “Febrig tjej och våran Torsdag i Alicante.

 1. Usch vad tråkigt då dottern blev sjuk ;( Inte alls kul! Hoppas att hon kryar på sej snart!
  Här är det mulet idag o +7 grader..

  Ha en bra dag du med!

  Kram

 2. Åhh, så tråkigt att din stora tjej blivit så dålig. Det är ju nu det skall vara kul liksom! Hoppas hon klarade sig väl ändå på de nationella proven. Och att hon orkar till kvällens “baluns”!

  Du T – hur gick det med de utredningarna och testerna som gjordes? Har du fått svar på den där lilla “förändringen” de sett på röntgen? Jag kanske har missat det eller läst slarvigt… Jag vet ju att du skall iväg på den större utredningen nu – den om det finns något genetiskt arv, var det så? Ta hand om dig.

  Trevligt för övrigt att läsa om er resa! *ler* Kan förstå att lillfia var nöjd!

  Många kramar

  • Ska göra ny DT för att kolla “förändringen” den 16/5. Det måste gå en tid emellan så det hinner visa sig om den krymper eller ej. Hoppas hoppas ! Kram och hoppas allt gick bra för er igår!!

 3. Vilken otur för din dotter att bli sjuk just nu. Hoppas hon orkar vara med på middagen.
  Spännande med rehabresa, vart bär det iväg?
  Kul att få följa er på Alicanteresan. Ser ut som ni hade det jättemysigt och åt massor av god mat!
  Kram Pia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s