Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Fredagens agenda!

7 Comments

En härligt solig Fredag har vi här idag. Kallt igen tyvärr, men en klarblå himmel så man känner sig ändå glad.

sol

I går ringde min underbara Onkolog, alltid roligt (ja omständigheterna är ju inte så vidare kul) att prata med henne. Toppen att ha som läkare, men en sån där bekantskap man önskar man träffat på annat sätt i stället så man kunde blivit kompisar. Jag hade lite frågor angående medicinen och port-a-cathen i relation till kommande resa. Men passade också på att fråga vad jag ska göra med mina tummar. Jag kan ju inte vänta 4 månader på att röntgas då jag ska tillbaka till ortopeden. Som det är nu vissa dagar kan jag knappt klara min vardag. Kan bla  inte öppna förpackningar, inte klippa, inte lyfta saker med tummarna inblandade, inte greppa eller vrida  ordentligt då det inte finns kraft och smärtar i tummarna. Jag kan inte ens hålla en penna normalt och skriva. Min namnteckning ser tex ut som något helt annans! Fumlig blir man också.

Min plan är ju att snart kunna börja jobba. Som det är nu kan jag omöjligt få upp sprutförpackningar, förbereda vaccinationer och sen hålla i ett barn och vaccinera. Eller ens skriva i hälsokorten…. 😦

Så jag bad henne skicka en röntgenremiss på studs, så jag kan få veta vad det är nu och ev kunna medicinera så snabbt som möjligt. Så jag kan behålla min plan om att återgå i arbete. Eftersom hon är en mycket förstående läkare så fixade hon remissen direkt, så nu väntar jag på röntgentid!

röntgen

Annars är det lite upp och ner. På Måndag ska jag göra skelettscint av hela kroppen och DT av bröstkorg/buk. Känns jobbigt även om jag bett om det själv. Tänk om de hittar något som inte ska vara där….metastaser eller något annat skit! Vågar inte hoppas, efter allt som vart, att allt ska vara ok och se bra ut. Men jag vill göra det, vill ju veta…så man kan behandla i tid i så fall. Men det är jobbigt psykiskt just nu. Rädslan för att kolla blandat med lättnaden att få det kollat. Efteråt blir det väl en veckas olidlig väntan på svaret.

Roade mig häromdagen med att rensa Lillfias garderob! Tre kassar kläder rensades ut. Undra hur det fick plats innan, det var lika fullt efter också, haha!

018

                             Före & Efter !

Ja har man två äldre systrar och en mamma som gillar att shoppa så behöver man inte gå naken direkt. Mellandottern kör projekt “använda alla mina kläder” och har bestämt sig för att ha olika outfits varje dag . Hittills i år har hon inte haft samma någon gång!

I dag blir det en tur till ICA för lite inköp av smått och gott. Det är ju Fredag och det blir kallskuret, lite Tapasinspirerat och lättlagat då det ju blir en sen middag efter dansträningen! Bara att ställa fram liksom!

tapas         Tapas2

Tapas3      Nåt sånt här!

Efter matinköp ska jag iväg och växla pengar till äldsta dottern som åker till Barcelona på Onsdag. Hon åker med skolan och ska bo i en spansk familj. Deras dotter kommer sen också och bor hos oss.

Euro

Jättekul för henne att åka iväg, vilket äventyr. Men hon är också lite stressad. Mycket som måste tas igen sen, då de ju missar den del i skolan och hon går ju i nian och betygen nu är ju viktiga om hon ska komma in på den linje och skola hon sökt.  Hon har sökt Natur med Naturinriktning och det är ganska höga intagningspoäng.

Optikerbesök med Mellandottern och dansträning står också på agendan, innan det blir Fredagsmys á la Tapas och soffhäng!

coaching

Japp, så ser min Fredag ut! Ha en bra sådan ni också!

Advertisements

7 thoughts on “Fredagens agenda!

 1. Oj, det var en fulltecknad fredag det! Här är det jobb till klockan två, lite mathandling innan jag åker hem och sen vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Kanske blir det en prommis i solskenet. Låter roligare än att städa va?! Maten ikväll blir kycklingfajitas som dottern har beställt.
  Förstår att det är blandade känslor inför måndag. Men jag hade nog också gjort så. Skönt att kunna släppa om det inte är nåt (vilket jag håller tummarna för) och att få behandling i tid om det nu skulle vara nåt.
  Tur du har din fina familj omkring dig!
  Kram Pia

 2. Oj. Förstår att det är mycket nu. Med tankar och oro. Och det måste vara oerhört jobbigt med dina tummar. Men du – vi hjälper dig att hålla tummarna för att det faktiskt inte är något allvarligt. Ok?

  Kläder? Hahahahahah, vi fyra i familjen har SAMMANLAGT mindre kläder än din lilltös… Undrar vad det säger om oss?

  Hoppas nu din fredag blir fin!
  Kramar

 3. Hoppas att du med får en härlig fredag 🙂
  Snart ska vi åka iväg till Karleby…

  Kram

 4. Jag håller tummar och tår på Måndag.
  Hoppas att du får en underbar helg.
  Kramar i massor / Jane

 5. LÅter som om du haft lite att stå i , hoppas ni får en underbar helg nu innan dottern åker la spania.
  kram

 6. Jobbigt det där med händerna men vad bra ändå att dom kommer allt kolla! förstår också att det känns tveeggat med att scanna kroppen… det kommer säkert att gå bra. Håller också tummarna, hoppas du får en fin helg och kväll, kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s