Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Hål i öronen och dansanta damer…

9 Comments

Veckan innehöll lite smått och gott. Jag och Lillfia var på stan och hon provfilmade för en IKEAreklam och det gick bra. Svar får vi om ca en vecka, om det blir något eller ej. Efteråt gick vi en sväng på stan och mös. Gick Götgatsbacken och kikade in i lite småaffärer bl.a “Lush”.

055

Lillfia har länge velat ta hål i öronen. Vi har en regel här hemma, att det ska få ske föst det år man fyller 10. Det gör hon ju i sommar. Så nu innan badsäsongen börjar (vi brukar öppna poolen sista April) så var det läge. Efter vår stadstur gled vi in hos en frisör i Mörby C och kollade om de hade tid. Det hade de! Så sagt och gjort, hål blev det. Hade sen med mig  en jätteglad och nöjd tjej, med örhängen i favoritfärgen (grön,) hem.

056

På Fredagen var det dags att packa inför resan till Skövde och Tidaholmstrofén, där de båda stora tjejerna skulle tävla. Bussen gick 16 och det var ett gäng glada och förväntningsfulla tjejer och föräldrar som åkte iväg. Stannade i Arboga och intog Fredagsmiddagen på Dinners. Inte världens gourmetkäk direkt, men det uppvägs av hur kul och trevligt vi har, hela gänget!

057

Äldsta dottern hade köpt present till mamma, godistefat, Mums med stort M och nostalgi. Mellandottern gör “Hotellbeddive” vid ankomst!

Åt en rejäl och smarrig hotellfrukost på Lördagsmorgonen och gjorde oss sen klara för en tävlingsdag.

033

Mellandottern hade ont i halsen och kände sig inte riktigt kry, så hon dansade sin singel utan att ta i och åkte ut direkt. Man får inte stryka sig i bara en av de saker man är anmäld i och hon ville satsa på “paren”, då henne parkompis bara dansar par och åkt dit bara för det. Med buss och hotell och allt vad det kostar. Hon ville vara säker på att inte bli sämre, så att de skulle kunna köra sin dans. De dansade bra, men det räckte inte. De åkte ut.

Äldsta dottern skulle bara tävla i par och de hade sina nya fina vit/rosa dräkter, hämtade från sömmerskan i veckan. De kom till final och slutade som femma. Det gav en prick, och nästa gång de får en prick flyttas de upp från Guld- till Starklass!

058

Så nu på Söndagen är man rätt slut. Var hemma och i säng till 02 i natt.

Eftersom vi, i alla fall tre av oss, missat både Fredag- och Lördagsmiddag i dess rätta bemärkelse blir det lite smaskens nu ikväll.

Så nu måste jag köra i gång med det!

9 thoughts on “Hål i öronen och dansanta damer…

 1. Åhh vad det låter härligt med dans. Tjejerna ser riktigt fina ut och nöjda med livet 🙂 Mys på nu och VILA!
  Kram

 2. Åh! Kommer ihåg hur stort det var att få ta hål i öronen. Härligt! Kram

 3. Du skulle sagt till så kunde jag kommit å hejjat på, s e ju mina trakter ju 😉
  kram

 4. *ler* En trevlig vecka med andra ord – och så önskar jag dig en trevlig vecka till! Duktiga tjejerna var! Och mina killar har båda tagit hål i öronen – hos oss var regeln 8 år – men de har båda låtit det växa igen… Så kan det gå… 🙂

  Kramar

 5. Kul med reklamfilm, hoppas hon kommer med!

 6. Här har döttrarna fått hål i öronen då dom var 12 år..numera har Cecilia (18 år) 2 hål i ett öra. Liksom jag..
  Härligt med dans 🙂
  Hoppas att veckan börjat bra! Här har vi sportlov o ungdomarna är hemma..Tog en sväng till Karleby för shopping igår o nu har jag så ont ;( Men ska i alla fall fara på vattengympa till kl 16.15 idag. Ska handla lite mat också..

  Ha en bra fortsättning på tisdagen!

  Kram

 7. Så kul med dans lilla E dansade ju förrut kram Diana

 8. Wow vilken fartfylld helg !! Så snygga tjejerna är ! Super fina kostymer !!!
  Kram du fina

 9. Önskar Dig en härlig kväll! Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s