Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Det var det…..

12 Comments

019

Så har jag gjort min sista strålning, för alltid förhoppningsvis. Det känns skönt, jag är jätteglad att det är klart, en lättnad men också lite oroligt. Är det klart nu, tänk om det ändå smitit iväg någon liten cancercell som ligger och gror och hela skiten kommer tillbaka. Tabletterna ska ju sen göra att östrogennivåerna sjunker och det inte ska finnas något östrogen, för hormonella cancerceller som jag hade, att livnära sig på. Men finns någon kvar någon stans kommer det ju tillbaka…Men dessa tankar och den oron får jag lära mig leva med. Se till att den inte tar över min tillvaro och skuggar mitt annars soliga liv.

Lite vemodigt, sorgset var det också att åka där ifrån. Har ju blivit min aktivitet senaste månaden. Träffat härliga strålningssköterskor, pratat lite skit och fikat. Ja ha…vad gör jag nu då. Jag har genomgått sex cytostatikakurer, tappat håret, 24 strålningar och massa provtagningar och ett par sjukhusvistelser. Det har legat fokus på detta, nu ska jag klara mig ute i livet som “vanlig”, men det kommer aldrig att kännas eller bli som vanligt! Är jag frisk, har jag cancer??!! Vem vet, vet i alla fall att läkarna aldrig friskförklarar, de kallar det att man är “Cancerfri just nu”.

Läkaren Stefan Einhorn skriver så här:

027

MEN nu låter jag ju bara depp, depp!!! Jag är jätteglad att jag tagit mig så här långt och igenom detta på ett i mina ögon bra sätt. Hållit gnistan och humöret uppe, försökt vara positiv hela tiden och även om jag haft och har mina stunder så har jag även i psyket mått ganska bra. Så nu blir det snart Champagne och löjrom. Bilder kommer sen!

Måste säga att Majvors Kitchen lyckades bra med gårdagens middag också, det vart supersmarrigt!

011

Nu ska jag åka och hämta äldsta dottern vid tåget, hon har varit och läst Gymnasiematte på ett gymnasium. Klarar hon den kursen med ett A kan hon sen hoppa över matten i höst när hon börjar Gymnasiet! Annars har hon kunskaper tillgodo på lektionerna. Stolt mor….ja det kan man säga!

Sen är det dags att duka för firandet!

Kram på er!

Advertisements

12 thoughts on “Det var det…..

 1. Stort grattis! Du gör verkligen rätt i att fira efter allt detta! Jag antar att man förändras en hel del som människa med dina erfarenheter. Hoppas du känner dej stark och glad idag!
  Kram

 2. Grattis! =)
  Bra jobbat! 😉
  Känner igen dina tankar.
  Väldigt kloka ord där, från Stefan Einhorn !
  Kram

 3. Bra jobbat och grattis till dig att det är över.
  kram kram

 4. Massor av grattis och ha det så härligt på ditt firande!

 5. Härligt att du kommit i mål. Värt att fira och du har verkligen varit vrålduktig, fina du! Fira ordentligt nu, det är du värd. Och lyss till S Einhorn, ställ inte frågan. Kram.

 6. Grattis! Du är stark och en bra människa. Trots att vi inte träffats IRL så känns du som någon nära. Hoppas du förblir fri från cancern för alltid!!!!!
  Ha en fin natt och njut av friheten du fick. Nu får du hitta på något annat än sjukhusvistelser. Kram

 7. Underbart! Grattis! Förstår att det är dubbelt. Heja dig! Du klarar ALLT! Kram

 8. Jättejättehärligt!! Grattis! Fira det riktigt ordentligt. *ler* Och klart att du är en stolt mor!

  Kram

 9. Grattis Therese, återigen, tycker du varit så duktig och modig och glad under tiden…. kramar i massor

 10. Hoppas champagnen smakade bra!
  Så skönt att det är “över” nu. Även om jag förstår oron som förmodligen alltid kommer finnas kvar.
  Av det jag sett här på bloggen så tycker jag du har fixat detta alldeles fantastiskt bra. Positiv livssyn trots allt. Heja dig!
  Kramar

 11. Vad “skönt” att det är över nu 🙂
  Ha en härlig torsdag!

  Kram

 12. Du har varit så otroligt stark och duktig. Men man klarar mer än vad man tror. Jag vet att en gång per år så kommer den där hemska upplevelsen tillbaks som man kände då man fick beskedet, det är då man ska på återbesök. Nu har jag klarat av mitt första återbesök. Så nu kör vi ett år till. Jo, jag såg en kommentar du skrivit hos någon bloggare som jag gillade, det var så jag hittade dig. Ett stor GRATTIS till dig som fixat detta och kram på dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s