Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Det närmar sig slutet…

9 Comments

Det här är en av mina bästa stunder! När städerskan precis varit här och hela huset luktar nyskurat. Speciellt de gånger hon använt klorin på toaletterna, älskar det. Luktar som på hotell utomlands och jag får en sån njutningsfull lyxkänsla. Hon är lite väl kär i möbelpolisch bara, man får liksom gå en vända och torka av berörda möbler. Men vad är det mot att städa ett hus. Jag avskyr att städa. Plockar hellre dammråttorna till jag kommer till en viss gräns. Avskyr att dammsuga, men till slut når även jag en gräns. Önskar hon kom ett par gånger i veckan. Men man kan inte få allt man önskar så varannan vecka will do.

Städerskan

Annars har jag varit ute och kört i snöovädret. Tänk i morgon är det sista strålningen, i morgon…sista! Champagnen står på kylning och löjrommen är inköpt. Ja jag ska då fira! Hoppas inget skiter sig. De har velat ta röntgenbilder på strålningsläget de senaste tre gångerna och jag fattar inte riktigt varför. Fysikerna är petiga sa de, och jag frågade om det skulle påverka behandlingen. Om det inte skulle bli sista gången i morgon, men det skulle inte påverkas och i morgon är sista gången. Hoppas det nu stämmer för just när man håller på med såna här behandlingar och är drabbad av detta, är saker att se fram emot så viktiga, så viktigt att det fungerar som det ska, i rätt tid på rätt sätt. Annars brakar man så lätt ihop och den positiva anda man försöker ha och hålla får sig då så lätt en törn.

Hämtade ut Tamoxifentabletterna idag också. Antiöstrogen som jag ska äta i minst 5 år. Som tar mig till viss del till klimakteriet med allt vad det innebär. Risk för depressioner, mera vallningar än vad cytostatikan gett (som är en hel del och fortfarande) mm. Mensen vill de helst ska komma tillbaka, då det annars med dessa tabletter i stället är risk för livmodercancer. Käcka biverkningar 😦

Nu har jag bara en vända till skolan och hämta yngsta dottern kvar innan jag tänker hålla mig inne i snöyran och bara mysa. I kväll är det Hollywoodfruarna på TV igen, vi har inte hunnit kolla på första så det blir till att spela in och njuta av ett dubbelavsnitt sen 😉 .

Fruar

Majvors Kitchen tänker fixa Pasta med en sås på vitt vin, västerbotten, champinjoner, sparris och parmaskinka on topp! Det smakar nog gott i vinterkylan och värmer frusna barn denna Tisdagsafton!

Ha en skön kväll!

Advertisements

9 thoughts on “Det närmar sig slutet…

 1. Skönt med nån som städar men jag skulle nog gå och förstäda innan hon kom.
  Hoppas nu att det är den sista strålningen och att det nu kommer att gå åt rätt håll.
  Håller tummarna.
  Kram

 2. Jag förstädar inte, men det blir ju en del plockande så hon kan komma åt överallt! Håller tummarna för dig med! Kram

 3. Ja skönt att få sitta i tv-soffan och bara koppla av ibland, det kan man behöva! så får man sig ett gott skratt ikväll då man kikar på galna Gunilla och lika galna Anna Anka! 🙂

 4. Så skönt att det snart är klart! Såklart du ska fira!
  God mat!
  Kram Pia

 5. vilken lyx med någon som städar, jag vill med ha.
  Ska nog önska mig av mannen i julklapp =)
  kram kram

 6. Lycka till i morgon,
  Dessa piller, måste vara enda gången man önskar att fem år går undan

 7. *ler* Så klart att du skall fira! Och jag håller tummarna allt vad jag kan för att det verkligen skall gå vägen!

  Massor med kramar

 8. Håller tummarna för att det är det sista nu! Låter som en bra ide att fira 🙂
  Önskar att jag också hade städhjälp här hemma.
  Kram Helena

 9. Vi kollar oxå Hollywoodfruar i efterhand, vi valde att titta på vårt favvoprogram, Big Bang Theory i stället…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s