Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Lugn dag, god mat och lite krämpor!

6 Comments

Juldagen var precis så lugn och mysig som önskats. Maken och yngsta dottern var i pulkabacken med nya åkdonet. Jag tog rätt på disken från julafton och lite tvätt. Fixade lite lunch.

Sen satt jag och läste bok med tända ljus och en glögg, medan äldsta-och yngsta dottern byggde yngstas nya Lego Friends lego.

002

Det verkar som om många andra tog det lugnt också och hade tid att sitta vid datorn. Hade läsarrekord här på Bloggen i går, nästan fyra gånger fler besökare än jag brukar.  Kul om fler hittat hit och kommer att fortsätta kika in. På julafton hade jag typ en fjärdedel av det jag brukar, men då har man ju inte riktigt tid att läsa bloggar!

På kvällen fortsatte Majvors Kitchen skinktemat. Men nu med en ost-och parmafylld köttfärslimpa. Pasta till och sallad i nya skålen. Blev riktigt gott. Till det valde jag ett vin från USA jag hade i skåpet. Stod på baksidan att det passade till Cheeseburgers, och eftersom jag lagade köttfärslimpa så tänkte jag att det skulle bli bra. Det blev det, fantastiskt gott. Men lite roligt att det på baksidan stod “Grab a botte and go coastal” , typ att man skulle dricka det till en burgare på en solig strand.  Det var fylligt, vaniljigt (lite som en Rioja) och passade kanon en kylig Decemberkväll. Men skulle nog vilja ha ett mer lätt och svalkande vin om jag “Went  coastal” 🙂

008

Efterrätten, Ris-á-la Maltan, åt vi till en DVD med Papphammar.

Tror mig också ha diagnostiserat min domnade arm och ffa hand och fingrar. Googlat en del så man ju blir skrämt av en massa info om proppar (i och med att man har port-á-cath), MS, hjärtinfarkter etc. Men efter att ha noterat precis hur min arm och hand ter sig, dvs domnar i alla fingrar utom i lillfingret ( lite i det bara) och att det är värst på natten etc etc så är symtomen på pricken de med Karpaltunnelsyndrom. Man  kunde också läsa hur läkaren primärt diagnostiserar bla med att flexa handen under någon minut för att framkalla domningarna. Räckte med 30 sek för att min hand hade domnat där det skulle domnas. Så i natt lindade jag handen för att inte råka böja den under natten och jag fick ÄNTLIGEN sova flera timmar i sträck. Vaknade ett par gånger av att det domnat lite men absolut inte i närheten av hur det varit, dessutom tog kroppen hand om det själv. Behövde inte gå upp eller massera. Lovely!

Vad Annandagen kommer att bjuda på vet jag inte än. Lilltjejen och maken har planer på skidåkning och äldsta sover fortfarande. Blir väl till att plocka lite nu på förmiddagen, sen lite lunch. Får jag bestämma blir dagen ganska lik gårdagen. I morgon är det dags för strålning igen och äldsta dottern ska få in resten av sin tandställning.

Ha det gott!

Advertisements

6 thoughts on “Lugn dag, god mat och lite krämpor!

 1. Ohh, Lego, så kul! Mina ungar har vuxirt ifrån det, annars var det det stående inslaget på juldagen!

 2. Här var det också en lugn juldag o Annan dag! Idag har jag varit o handlat mat till stan…..
  Ingen rea för mej än…

  Ha en bra dag!

  Kram

 3. Vad kul att du får fler som följer dej!

  Men jobbigt med armen. Hoppas att de där domningarna avtar snart.

  Vad mycket ni hunit med! Själv känns det som jag inte hunnit göra någon nytta men vilat har jag iallafall gjort! 🙂

  Stor kram!

 4. Här har det också byggts lego så det står härliga till kram Diana

 5. Här är det också lugna gatan men utan legobygge.
  Kram

 6. Uscha, karpaltunnelsyndrom är inget roligt :-/ jag har opererat min högra hand för just det, men nu är det precis likadant som innan. Har problem med båda händerna och dom domnar fort. Jag köpte handskenor på vc! Fantastiska grejer 🙂 dom hjälper lite för stunden, men är väldigt otympliga och utvägen om man vill göra något.
  Hoppas att ditt går över så småningom och att du har en fin helg!
  Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s