Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Morgonstund, vallningar och vardagslyx.

6 Comments

Tänk det här är en av de bästa stunderna på dagen. När barnen precis gått till skolan, morgonkaffet står rykande hett bredvid datorn, “Morron zoo” eller Nyhets Morgon är på. Ofta båda och jag växlar vad jag vill höra genom att ha radion på hela tiden och mute på Tv:n och slå på vissa sekvenser jag vill se. Är ju mest intresserad av mat-och vintipsen och lokala nyheter.  Det är fortfarande morgon, inte ens förmiddag och hela dagen ligger framför mig. Den känslan älskar jag. Lite som fredagsfeeling varje morgon. Så fort klockan passerat 10 så känns det annorlunda på något sätt. Idag är det ju dessutom fredag så det är dubbelfeeling!

dator o kaffe

Annars älskar jag, som jag skrivit om förut, Lörd och Sönd när klockan slagit 16 och jag bara släpper allt för dagen och sen njuter av bok/tidning ett glas vin, middagslagning, spellistelyssning, tända ljus…..ja, bara vara och njuta.

I går natt sov  jag jättedåligt. Mina armar somnade hela tiden, domnade hur jag än låg. De har gjort så ibland tidigare men skillnaden nu var att det nästan inte gick att få liv i dem. Jobbigt och lite skrämmande. På väg till Strålningen ringde min Onkolog, mycket passande. Men hon trodde inte det berodde på strålningen eftersom det var bägge armarna (stålningssidan kan vara drabbad då det kan svullna i armhålan där och ge ett tryck som gör att den armen domnar). Hon trodde snarare på någon  låsning i ryggen.  Vi pratade också om den kommande behandling med de tabletter jag ska få och dess biverkningar. De ska minska risken för återfall i BC men kan i stället ge livmodercancer, jippi! Nu få man ju hoppas att det är som hon säger, mycket ovanligt. Det vanligaste biverkningarna är värmevallningar och ledvärk. Båda dessa lider jag ju redan av, så jag hoppas det åtminstone håller sig på samma nivå och inte blir så mycket värre.

Tog också upp det här med port-a-cathen, att jag ville få den bortopererad. Då sa hon att de brukar vänta två år med det. För att återfallsrisken är störst de kommande två åren. Jag vet ju såklart att den risken finns och den vetskapen ligger där som en slöja över livet. Men jag har på något sätt hela tiden haft inställningen att de fått bort allt och att behandlingen nu är till för att förbli frisk. Så är det ju förstås troligen också. Det blev ändå som ett slag i magen och en känsla av att de räknar med att jag ska få återfall. Så oerhört mer kämpigt det kändes då att fortsätta köra mot strålningen, fortsätta med alla behandlingar…till vilken nytta?? Så gårdagen blev lite deppig. Klart jag ska fortsätta behandlingarna och jag vet att de gör nytta, men KÄNSLAN som infann sig….ja ni kanske förstår!

Värmevallningar ja, det är ju ett spännande kapitel. Det är lite roligt när de kommer precis när man ska gå ut. Man tar inte gärna på sig  så mycket då, när kroppen redan liksom brinner. Sen när man väl är ute och de där minuterna har gått och kroppstempen har återgått till det normala.Då märker man att man gått ut i typ linne och jacka och inser att det inte värmer en normaltempererad kropp i vinterkylan särskilt mycket. Man  fryser som en hund och köldskadorna lurar runt hörnet.

varmt

Fick vänta dryga timmen i går. Åkte sen till Arninge och åt lite lunch. Köpte några julklappar och åkte sen hem med dem. Hade tidigare på dagen bokat massage hos min underbara massör, för att se om hon kunde få ordning på eventuella låsningar i ryggen och armdomningarna (som höll sig kvar hela dagen). Så jag åkte dit sen.  Det gjorde susen för nu känns det mycket bättre och vaknade bara en gång i natt av att ena armen somnat.

Middag med tjejerna (två av dem) och sen till en kompis och fikade. Satt och pratade och mös under en filt! Gött! Hämtning av äldsta dottern som varit i kyrkan och träffat konfakompisar, stod efter det på schemat.

Väl hemma fick det bli en glögg, det värmde i vinterkylan och efter det somnade jag gott. Härligt med lite vardagslyx i form av massage, fika och glögg!

Nu blir det en ny tur till Radiumhemmet och sen sista Tävlingsdiscoträningen för i år.

Ha en bra Fredag, vi hörs!

Advertisements

6 thoughts on “Morgonstund, vallningar och vardagslyx.

 1. Tycker du gör helt rätt som gör en massa saker som är bra för dig! Inte bara familje och sjukdomsrelaterat.
  Skit också att du måste ha den där port-a-cathen kvar så länge. Det om nåt måste ju bara påminna om sjukdomen och hela tiden finnas i bakhuvudet att det kan komma tillbaka. Främjar ju verkligen inte tillfrisknandet. Konstigt resonemang tycker jag.
  Du är duktig som kämpar på (jag veet, vad är alternativen?)!
  Hoppas du får en skön fredag!
  Kram Pia

 2. Åh vad jobbigt! Jag hoppas att det vänder snart och att du blir helt frisk!

  ❤ En jättekram sänder jag dej ❤

 3. Hej finaste Therese! du är som en sol trots det du går igenom, hoppas att det känns bättre snart. Tittar in en snabbis då det blev bråttom för mig men NU är bytet klart och hoppas på att få se dig och dina kloka ord även på min nya site. Stor kram Eva
  —–

  Så nu har tiden kommit att byta Blogg då Amelia stänger ner Privatbloggandet! efter 1 år har jag haft över 15.000 sidvisningar 🙂

  Ni finner mig på WordPress:

  http://evawikmarkconsulting.wordpress.com/

  Följ med mig där och fortsätt skapa debatt och hjälpas åt att ge tips om Balans i Livet!

  kram Eva

 4. Vad tråkigt att dom inte kunde ta bort porten.
  Jag säger som kakaobönan det om nåt måste ju påminna dig om tråket.
  Men du är otroligt stark tycker jag.
  Ha en jättefin tredje advent nu tjejen.
  Kramar i miljoner / Jane

 5. Åh egentid är sååå härligt – morgonstund i lugn o ro hemma är underbart! Instämmer med Kakaobönan och Jane – förstår precis vad du menar när du säger att du vill ha väck porth-a-cathen, jag skulle också reagerat likadant. Kanske idé att stå på sig…? Kram.

 6. Jag gillar oxå morgnar bäst. Här är det på helgerna, när jag vaknar för alla andra och äter frukost i sängen, läser nått, eller kollar på tv och vaknar upp i lugn och ro!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s