Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Väntan, pizzasug och date med tomten.

4 Comments

I går fick jag vänta i två timmar på att få komma in på strålningen. Sen tog själva proceduren tio minuter. Det var ett jäkla gnäll i väntrummet. Två gubbar satt och ondgjorde sig över alla TV-kanaler som var såååå dåliga, för att inte tala om all hemsk reklam. Nä det var mycket bättre förr. Då var minsann ALLA som visade sig på TV RIKTIGA skådespelare och kvaliteten var MYCKET bättre. Vi behöver dessutom bara kanal ett och två fick jag veta. Nu kan jag ju inte riktigt tro på att det bara var skådisar som jobbade på TV förr och vad beträffar reklam tycker jag det är utmärkt att kunna gå på toa, fylla på glaset/koppen/godisskålen eller whatever, pussa något barn god natt eller borsta tänderna själv så man är klar och lägga sig direkt när det är slut. Men helt oftast spelar vi in och börjar se lite senare än det startat (hinner oftast inte sätta oss prick 21 utan det blir typ 21.20)  vilket gör att vi kan hoppa över reklamen, så vill man inte ha dessa pauser så behöver man ju då inte. Nä önskade man kunde sagt till gubbarna att hålla truten, lite jobbigt att lyssna på i timmar!

Sen var det en hel del annat gnäll på folk och jag försökte stänga öronen. Positivt var att jag hann läsa en halv bok! Kanon! Men jag hoppas ju så klart att jag slipper vänta två timmar idag!

Sen var jag så supersugen på en pizza, så efter att ha åkt och hämtat ut ett par paket på Statoil slank jag in på pizzerian bredvid och avnjöt en Quattro Stagioni och en skvallertidning. Man måste ju hålla sig uppdaterad 😉

008

Sen hade jag tänkt att åka på en julklappsraid till, men hann inte. Klockan 15 var det dags för yngsta dotterns Julvernissage, en trevlig tradition på skolan. Gott fika och kul att se pysslet de gjort. Träffa lite andra föräldrar och pratade lite. Mysigt! Vi träffade självaste tomten också som tog emot önskelistor. Skönt då kanske jag kan lämna tillbaka det jag köpt 😉

009

Maken spenderade kvällen på Engelen och hade julfest med jobbet, så tjejerna och jag lagade saffrans-och vitlöksdoftande fiskgryta. Gjorde vitlöksbröd och mumsade. Sen vart det popcorn och film. Såg en gammal musikal. “Funny Faces” med Audrey Hepburn och Fred Astaire. Man måste ju allmänbilda barnen lite 😉 Det var inte den bästa musikal jag sett, men tjejerna gillade den och den var helt ok en popcornskväll som denna.

Ha en fin Lucia!

4 thoughts on “Väntan, pizzasug och date med tomten.

 1. Fy för 2 timmars väntan , men vilken smarrig pizza du fick efteråt !!! Jag gillar oxå att få se barnens julalster … blir inte lika mkt nu dock ;(
  Önskar dig en trevlig lucia
  kramizzar

 2. Haha, jag det var ju ALLTID bättre förr…Konstigt det där 😉
  Kram!

 3. Haha, ja folk kan vara besvärliga med sina tycka-till-om-allt.
  Själv fick jag höra av taxichauffören då jag åkte från psyket i Sundsvall (man blir forslad via dom då man gör dumma saker sent på kvällarna, alltså taxi fram och åter 17 mil enkel bara för att träffa en jourhavande psykläkare, suck) Nåja i alla fall så var vi fler i taxin på väg tillbaka och så satt dom och bestämde att det absolut värsta en människa kan råka utför är tinnitus.
  Jag orkade inte säga nåt fast jag kan tänka mig bra mycket värre saker än så…
  Kram

 4. Usch för den långa väntan!! Det är inte alls kul att lyssna på andra människors gnäll – i TVÅ timmar!!! Hoppas verkligen att du slipper vänta så länge något mer. Det såg väldigt gott ut med pizzan *ler* och du har helt rätt – man måste uppdatera sig på lite skvaller då och då.. ;))

  Verkar som om ni hade en fin lucia! Härligt! Och mackapären! Ja, tack och lov för den – även om den ser lite överväldigande ut..

  Många kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s