Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Julkulor, Julmarknad och Saffransgula muffins!

4 Comments

Tjejerna julpysslade lite under Lördagskvällen. De gjorde fina julgranskulor. Mycket glitter var det sen över hela köket. Skönt att de är så stora att de tar hand om det själva efteråt, ja med en och annan påminnelse då! Det är ju inte lika poppis att plocka undan som att plocka fram!

002     003

018     016

001

Mellandottern pustar ut efter pysslet 😉

Majvors Kitchen kan rapportera att gårdagens laxmiddag vart toppen. Enkelt och gott. Gratinerade bara med riven parmesan på den färska laxen och lät den gå i ugnen till den nådde 58 grader. Köper bara färsk lax nu för tiden. Jäklar vilken skillnad det är mot de frysta laxfilérna som inte ens luktar gott när man tillagat dem. Gjorde klyftpotatis i ugnen och en romsås på Créme fraiche, ishavsrom och italiensk salladskrydda. Smaskens. Vi tittade på Darins dag i “Så mycket bättre” till middagen och senare “Friday night dinner” som vi alla älskar (ja yngsta dottern sov förstås). Så sjukt och kul. Vi garvar alla lika mycket.

011     010

014     015

Ruccola är ett måste, har jag nog till i stort sett allt! Älskar det. Drack också ett mycket gott vin till. Det kommer jag att köpa igen!

I morse var vi uppe hyfsat tidigt. Gjorde oss klara att åka in till Gamla Stan och besöka julmarknaden där.

019  Snyggingar på väg in till stan!

Tittade runt lite och gick sen och åt på ett litet mysigt lunchställe. Vi hann precis innan det rasslade till med folk och vart packat och ont om bord.

033

Gick sen runt på marknaden en sväng till i köpte lite brända mandlar, sockervadd och småsaker.

020      021

022      026

029     031

036    037

041    024

Sen var det någon som hade sockervadd i hela ansiktet kan jag säga! Äldsta dottern gick runt och fotade för ett bildprojekt hon ska göra i skolan.

Vi promenerade sen ner till Slottet och kikade på vaktavlösningen, men det var helvetes kallt att stå stilla i -13 grader. Dessutom tog de ju en väldans tid på sig att byta av varandra 😦

043    045

Eftersom äldsta dottern ville köpa ny eltandborste och en ny slags locktång hon suktat efter fortsatte vi till Mediamarkt i Gallerian. Hyfsat skönt att få värma sig ett tag. Lilltjejen köpte ett expansionspaket till Sims. Sims är poppis kan man säga utan att göra ett understatement!

Gick sen via Kungsträdgården och julstånden där, till Östermalms tunnelbanestation och åkte sen hemåt.

046    047

Skridskoåkare i Kungsan!                             Lite Fransk ost kanske?

048     050

051     053

Biblioteksgatan.                                                 Gubben på röda mattan!

Väl hemma sen var det Glöggfika och sen satte jag och yngsta dottern igång att baka Saffransmuffins. Hon har i läxa att baka och reda ut begreppen kring liter, deciliter, matskedar och kryddmått etc. Gick finemang och de vart både fina och goda. Perfekt nivå för mig som inte gillar och baka och absolut inte vill stoppa händerna i en kladdig deg. Fixar inte det där med deg som fastnar på händerna, mellan fingrarna och bara smetar. Nä, här behövde jag inte bli kladdig någonstans. Dessutom fixade hon det mesta själv.

055

Nu ska jag laga helstekt rostbiff i ugn och potatisgratäng. Lite ruccola till förstås 😉  Njuta av den lilla stund, de få timmar som är kvar innan morgondagen och strålningen drar igång. God middag, Solsidan och Arne Dahl blir ett bra avslut på de tre veckor jag fått känna mig som vanligt. Utan biverkningar och sjukhusbesök. Bara fått vara, må bra och tänka på annat. Nu ska man in i karusellen igen och när strålningen tar slut så ska jag ju börja äta antihormontabletter och äta dem i fem år. Många får jobbiga biverkningar av dessa (och andra så klart inte eller bara lindrigt, men man vet ju aldrig hur det blir för en själv) och jag kommer att kastas in i klimakteriet. Så nu kanske det är sista kvällen på mycket länge jag får må bra och som vanligt! Lite tung tanke, men jag hoppas på det bästa och att det ska bli en hyfsad tid framöver ändå. Bara jag får bli/vara frisk….

4 thoughts on “Julkulor, Julmarknad och Saffransgula muffins!

  1. Vilken härlig dag Du har haft med Din fina familj T, det saknar jag så mycket, att ha en egen liten familj, barn och få se dom växa upp…Får träffa Mina älskade syskonbarn och syster till jul igen, såå mysigt sååå 🙂 Jag hoppas också att Du får vara frisk och slipper alla biverkningar och allt skit som kan förekomma. Har en väninna till som råkade ut för samma sak som Dig får Nu cellgifter…. Du lagar såå fantastiskt god mat och dricker gott vin, helt rätt, man ska må bra såå mycket det bara går 🙂 Många varma vinterkramar Mia och ha en fortsatt trevlig kväll !

  2. Åhh Therése, hoppas verkligen att du slipper det här med biverkningar och med att må dåligt av behandlingen. Kan mycket väl förstå hur du känner ikväll… Jag kommer att tänka på dig i morgon och skicka styrka. Tack för de vackra fotona du bjuder oss på och dina töser är jättefina!

    Många kramar!

  3. Superfina kulor ni gjort, är det svårt?! och härliga bilder som vanligt. Hoppas nu att du får en bra vecka utan illamående… nu måste allt bara bli bättre :). stora kramen till dig!

  4. Vilken härlig dag det låter som! Och saffransmuffins, det kanske vore nått för oss att göra. Sonen ska sälja saffran till en skolresa, som han egentligen inte vill åka på, så motivationen är inte den bästa. Jag letar enkla recept så att vi kan använda saffranet så han slipper ut och gå bland husen och sälja. Tror att han kommer att hoppa av, för det blir saker att sälja hela tiden…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s