Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Jul, mat och vin!

6 Comments

Hämtade den lilla papegojan i morse. En trött liten fågel som hade vart uppe länge och vaknat tidigt. Men kul hade de haft.

003

Lillfröken kastade sig över paketkalendern när hon kom hem, det var hon som var först ut. I första påsen låg en lapp, att leta efter ett paket. I gömman en Lego Friendskalender.

007

En Playmokalender fick hon sen också, det är typ de två sakerna hon leker mest med. Playmo och Lego Friends.

Spenderat dagen med att pynta, sätta upp stjärnor, ljusslingor och allt det där som ska fram.  Sen glöggfika. Kan verkligen rekommendera Blossas Glögg med Rom, jättegod!

Nu njuter jag av min favorittid på dagen. Från 16 till maten står på bordet. Jag Bloggar, Fb:ar, spelar spel på telefonen,  läser bok, njuter av tända ljus och något gott. Samt förbereder maten, i kväll bjuder Majvors Kitchen på Inbakad fläskfilé, potatisgratäng, grönpepparsås och sallad.

Maken har något telefonmöte med jobbet och tjejerna pysslar med julsaker i sina rum. Sen blir det bastu för dem medan jag lagar mat. Äter gör vi till “Så mycket bättre” (älskar vår köksTv, har jag sagt det 🙂  )

Har ett par vintips idag också:

001

Passade finfint till Löjromstoasten i går, 70:-

004

Suverän till Fläskfilén i Dijonsås, 149:-

Min spelista “Christmas lounge” går het och nu känner jag verkligen julstämning. Skjuter bort tankarna på att strålningen börjar snart och njuter av nuet.  Önskar att jag hade varit klar med det innan jul, men nu blir det till att åka in varje dag under jul och nyår. Så julen lär väl försvinna som sitt rätta jag, precis som sommaren gjorde. Den försvann ju i ett cancertöcken…

Men i kväll njuter jag i alla fall för fullt!

Kram

6 thoughts on “Jul, mat och vin!

 1. Vad fin hon var den där där lilla papegoj fröken.
  Vilka underbara kalendrar.
  Och tack för vin tipsen …
  Usch för cancertöcken. Hoppas att du blir fri från den där hemska cancern sedan. Och att du får vara så som du vill vara vännen.
  Kramar i massor / Jane

 2. Fina Therese – underbart att kunna njuta av en finfin dag. Och vackra barn. *ler* Det som kommer kommer ändå – utan att man liksom behöver uppleva det två gånger, först genom att oroa sig..

  Ta hand om dig!

  Kramar

 3. Fin hon är din lilla skatt kram Diana

 4. Hoppas att du hade en mysig lördagskväll! VAd fin hon blev 🙂
  Ha en bra söndag!

  Kram

 5. Låter som en riktigt mysig lördag vår köks tv är inte uppe på väggen ännu bara 6 mån sen vi köpte den 😦 men vi har ju inget kök utan öppen planlösning 🙂 men mysigt när man gör mat eller bakar 🙂 fin dottern är ha en ljuvlig 1a advent kramen

 6. Tittar in och önskar dig en fin kväll på 1a advent – så amazing söta barn du har 😉 underbart!!! och vad kul med vintips – vi har vår lilla vinkällare här och det är så roligt att prova nytt – bra att du njuter – det handlar om att göra det bästa man kan av sin tid. Stora kramen till dig Eva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s