Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

En ganska ordinär Tisdag…

15 Comments

Ja man vågar väl inte skriva att vi klarat oss från magsjuka, men än så länge har ingen trillat dit och lillfia är tillbaka i skolan. Jag har mått rätt illa av cytostatikan de senaste dagarna. Skönt att jag fått sista dosen. Nu kan det bara bli bättre. Behöver inte äta kortison mer heller. Skönt det också för man blir så svullen i ansikte och kropp och jag får sådana vallningar att det till och med syns att hals och ansikte rodnar när det sätter igång.

Fick börja ge mig själv sprutor igår. De som ska stärka immunförsvaret så jag inte åker på något skit igen och blir inlagd. Kändes mycket skumt att ge sig själv en spruta. Det är ju liksom mitt jobb och har väl vaccinerat eller gett sprutor 1000-tals gånger, men då på andra. Det är en helt annan sak. Men det gick bra och känns ok att få göra det en-två veckor till. Men jag föredrar ju att sticka andra 😉

Igår var vi hos tandteknikern och äldsta dottern fick sin tandställning. Ont som attan har hon i munnen och det var en blek tjej som sörplade i sig lite yoghurt i morse. Någon macka gick inte att tugga! Tur att skolan ligger brevid Lidl så hon kan gå och köpa sig något ätbart om det inte skulle vara så tursamt att det är soppa till lunch!

Ska till Centrum idag och lämna tillbaka en klänning jag köpte till jul. Var fin på galgen men inte på mig. Så hakade spetsen upp sig på underklänningen hela tiden och liksom klättrade och sånt gillar jag inte! Så det blir retur! Kanske hittar man någon liten julklapp istället!

Ja julklappar är ju ett kapitel för sig. Man borde sparat hela året när önskningarna består i Ipads, något som liknar Ipad fast man skriver med penna, Lego Friends, Symaskin…..ja you name it!

Men tror i alla fall jag är klar med paketkalendern. De får dela på en, de får ett  paket var tredje dag. Jag köper småsaker lite då och då och det slutar alltid med att jag köpt lite för mycket för att jag inte minns vad jag köpt, så det blir flera saker i varje paket. Men men det är ju bara jul en gång om året och de blir ju så glada och tacksamma, mina goa tjejer!

Annars inga större planer för dagen. Dansskolan ikväll då som “alltid” och småpyssel i form av tvätt och disk…ja ni vet vardagen. Det är ortoligt skönt att veta att man har lite paus nu innan strålningen. Cytostatikan har varit ett rätt jobbigt race, även om det har gått förhållandevis bra. Men man känner det nu efteråt att det tagit både fysiskt och psykiskt. Hoppas bara nu på att sprutorna hjälper till så att ingen bacillusk biter på mig och jag får vara frisk och må bra innan strålningen kör igång, i mitten av December.

Nä nu blir det påtår på morgonkaffet och så ska jag kika in på alla Bloggar jag brukar läsa!

Ha en fin dag i solen, även om det är kallt och frostigt

 !

15 thoughts on “En ganska ordinär Tisdag…

 1. Vad synd att klänningen inte passade! Den var ju så fin!

  Och julklappar ja! Symaskin kan man köpa billigt på IKEA men om den är bra vet jag inte.

  Pappa körde aldrig stålning, vad menas med det? Är det då man oftast tappar håret? Min faster hade också cancer men hon ville aldrig prata om det. Samma med min tremenings mamma. Jag förstår inte varför inte människor vill prata. Själv vill jag att folk ska hjälpa mej när jag är orolig. Min faster t o m skämdes för att hon satte in ett nytt bröst. Hon ursäktade sig när hon sa det.

  Alla kan ju drabbas. Cancern väljer inte om man är fattig eller rik hälosam eller inte. Det är ju helt oförutsägbart att veta (även om risken ökar när man har de i släkten).

  Kram! Och hoppas att du slipper dina behandlingar för alltid snart! ❤

  • Nej det är cytostatikan man tappar håret av. Strålas gör man lokalt på det drabbade området, i mitt fall bröstet, med strålningsapparat.
   Nja, symaskinen som önksas här är inte direkt basic. Det ska vara med “100” specialfunktioner….

 2. Lite lustigt det där att det kan kännas obehagligt och konstigt att göra saker på sig själv som man med lätthet kan göra på andra.
  Minns att jag hade en farbror en gång i tiden som hade linser. Jag hade inga som helst problem att sätta in och ta ut dem på honom men när jag skulle prova på mig själv (inte hans lins alltså) så gick det käpprätt åt pipsvängen. Det värsta jag gjort! *L*
  Ha en finfin kväll!
  Kram

 3. Vilken fin klänning. Synd att den inte passade. 🙂

 4. Ps. Min dotter fick tandställning i augusti och den har redan lyckats pajja två gånger. Första gången hon fick den ditsatt hade hon svårt att äta i tre dagar. varma koppen, drickyoggi och sånt gick dock bra. Kram

 5. Hej finaste Therese! som vanligt händer dock mycket i ditt liv, hoppas nu att det ger med sig illamåendet och vad SKÖNT att du slipper cortisonet…. hoppas nu att du får hålla dig riktigt frisk och jag förstår att alla behandlingar “tar”… tack för att du delar med idg och ORKAR dela med dig. Tror att det är viktigt för många att få läsa, se och förstå. kramar i massor

 6. Så skönt att ni slapp magsjukan! Och jag förstår precis med klänningen. För mig är alltid klänningens fall det viktiga. Om den inte faller vackert så vill jag inte ha den, den får absolut inte haka upp sig eller hasa upp!

 7. Håller tummarna för att ni klarar er från magsjuka. Och vad synd att inte klänningen passade, den var superfin. Apropå det där med att sticka sig själv… Efter en operation i benet var jag tvungen att ge mig själv blodförtunnande i små sprutor. Jag minns första gången jag skulle göra det… å vad pinsamt. De var tvungna att dra för de där gardinerna framför min säng så ingen kunde se hur löjligt rädd och pjåskig jag var. Men till slut lyckades jag… Ja herreminje.

 8. Vad du kämpar på vännen, hoppas allt blir bättre snart kram Diana

 9. Trist när det inte passar, o jag vet hur ont man har i munnen när man får tandställning usch…har godkänt dig på instagram 🙂 kram

 10. Skönt at slippa magsjuka! Det är läbbigt!
  Hoppas du får en skön onsdag, fina du!
  Kramar

 11. Du är så duktig och stark vännen.
  Min dotter hade oxå väldigt ont i början när hon fick tandställning.
  Men OJOJOJ vilka snygga tänder hon har nu…
  Synd på klänningen hoppas att du hittar något annat snyggt åt dig själv. Det är du om någon värd.
  Mega kramar i massor / Jane

 12. Fina du – med fina flickor! *ler* Skönt att du kan känna lite vardag, trots att det säkert känns väldigt udda att behöva ge sig själv sprutor. Hoppas du har en lika trevlig och fin vardag i morgon också och att ni slipper ont..

  Kramar

 13. Hej.. Vad synd att klänningen inte passade.. Jag har bytt bloggportal igen.. Ja nu börjar dessa julklappar..

  Vad stark och duktig du är som kämpar mot denna sjukdom..

  Ha en bra dag!!! Maria!!1

  http://homesweethome16.blogspot.se

 14. Hej… Vad synd att klänningen inte passade… Ja nu börjar dessa julklappar..

  Tycker du är duktig som kämpar mot denna sjukdom…

  Ha en bra dag!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s