Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Äntligen hemma!

6 Comments

Så har man varit hemma i ett par dagar. Skönt! Slappat, småpysslat med lite saker lagat god mat och njutit av att vara hemma hos familjen.

Var och tog prover idag, ska följa upp dem igen nästa vecka. Idag ringde de från Onkologen och de hade diskuterat mig på någon konferens och tyckt att jag svarat så bra på cytostatikabehandlingen så att jag kunde hoppa över sista cytostatikakuren och börja strålningen i planerad tid. Skulle ju fått sista cytodosen i onsdags, men det gick ju inte pga lunginflammationen så den blir ju skjuten på, om den nu alls blir av.

Frågade dem till vilken pris man i så fall hoppar över sista kuren! Känns ju som det finns en anledning till att det är sex stycken. Kan jag riskera något på det, cancermässigt eller är det sk Safe ändå med tanke på att de räknar med att de opererat bort allt och jag gör denna behandling “just in case”. Men det får i alla fal inte gå för många veckor mellan kurerna, då är det ingen idé och jag måste vara helt bra från lunginflammationen och slutat med antibiotika innan jag får nästa kur. Då kanske det tagit för lång tid. Ja vi enades om att se provsvaren an och besluta oss om nästa kur efter nästa veckas provsvar.

Behöver också antagligen få en spruta som hjälper upp immunförsvaret om det blir en sista dos, den kostar 12.000:- så jag började i mitt stilla sinne fundera över om det var av kostnadseffektiva skäl de ville hoppa över sista kuren, men tror inte det för läkaren lät inte negativ till att ge mig den om provsvaren var bra och vi hinner köra en sista kur! Vi avvaktar som sagt.

Gjorde ett par ärenden på centrum i samband med provtagningen. Kände mig som en gammal lungsjuk tant som jag flåsade på och klagade på att dottern gick för fort. Ja man blir lätt anfådd efter detta äventyr. Köpte god lunch med oss hem. Helt nyöppnat ställe, öppnade i dag!

Ska sätta mig och läsa min deckare, njuta lite lyx, sippa på ett glas vitt, tända lite ljus, lyssna på musik,  innan jag ska fixa mat. I kväll bjuder Majvors Kitchen på Västerbottengratinerad färsk laxfilé med pressad potatis och med en sås på cremé fraiche, röd caviar och italiensk salladskrydda. Kanongott!

Och till er alla bloggvänner jag brukar läsa vill jag säga att jag läst, men inte riktigt haft ork och kraft att kommentera som jag brukar. Men jag läser er och jag kommer igen….

Önskar alla där ute en fin Allahelgonahelg!

Advertisements

6 thoughts on “Äntligen hemma!

 1. Vad underbart att du äntligen är hemma!! Förstår att du vill njuta nu *ler* Dina läkare verkar ha god koll och jag hoppas att ni tillsammans beslutar er för det rätta. Ta hand om dig T!

  Kramar ❤

 2. Therese min vän,önskar dig en riktigt skön helg med familjen.Du är så tapper,och jag vet att du kommer att greja det här.Hoppas nu att proverna ser bra ut nästa gång,och kämpa på.Styrkekramar Anne

 3. Hemma är ju bäst, åh vad gott för dig. Ta nu väl hand om dig tjejen, det är det viktigaste. Önskar dig trevlig Allahelgona.

 4. Jag tror nog att läkarna bara har ditt bästa för ögonen, kanonbra om dina värden tyder på att du inte behöver den sista dosen! Skönt att du är hemma och att du är piggare, håller tummarna för att det ska fortsätta så!

 5. Vad skönt om Du slipper den sista dosen T, tror inte det är för att den är dyr utan för att Din behandling har lyckats, >Du med sin starka postiva inställning och kraft har gett gensvar helt enkelt !!! Önskar Dig en skön och mysig helg med Din familj, njut av god mat, dryck och all kärlek som finns runt omkring Dig !!! Många kramar Mia

 6. Vad skönt att du är hemma!
  Hoppas att du också får en härlig o lugn allhelgonahelg!
  Kramen om

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s