Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Sjukhusbesök och mysig shopping!

12 Comments

En timme tog färden till KS. Ändå åkte vi efter 9. Trodde i mitt stilla sinne att Stockholmsköerna var avklarade vid det laget. I min värld börjar man ju jobba kl 8. Men oerfaren som jag är att nyttja Stockholms infarter i rusning, fick jag vackert finna mig i situationen. Tur att hösten gav oss vackra färger att glädjas åt under resan.

Väl framme gick det ganska snabbt. Ögonbottnarna fotograferades och det verkade se bra ut, vad de kunde bedömma där och då!

Efter undersökningen åkte vi till Mörby C för lite lunch. Det finns ett kanonställe där med en jättebuffé där man får välja vad man vill av ALLT och hur mycket man vill för 89:- Inte sådär snålt som vissa har, “välj 5 grönsaker, pasta ELLER couscous, en sån, en sån” etc! Supergott är det också. Fräscht. Så fick vi en liten lunch jag och dottern, mysigt!

Vi hann med en liten sväng på Cranberry Corner innan det var dags att skjutsa till skolan. Jättemysig affär där man skulle kunna köpa allt!  Jag köpte en ny fin tekopp och en liten thekula som liksom flyter i koppen! Jättefina. Ska njuta av goda teer och försöka ta det lite lugnare framöver. Känner att jag behöver det. Har ont i kroppen och känner mig sliten. Så nu kanske det är dags för alla böcker och filmer jag tänkt läsa när jag vart sjukskriven, men än inte hunnit med riktigt. Låter som jag varit superaktiv, det har jag ju inte. Men heller inte tagit det riktigt lugnt. Men ibland är det svårt när maken jobbar typ 8-21 och man har tre barn som kräver sitt och alla har aktiviteter etc. Mycket faller på mig ändå. Samtidigt som det kanske är just det som gör att man mår så pass bra som man gör, att man är aktiv håller igång med annat och inte bara uppgiven lägger sig på sängen. Men det finns kanske något mitt emellan tänker jag!

När dottern var lämnad på skolan åkte jag till BOOM. Det är så mysigt att gå där och titta på alla små och stora saker de har.

Blev lite fler doftljus, ett par gratängformar, burk till maskindiskmedeltabletterna och en ny köksvåg. Dottern väger ju all mat för att kunna räkna kolhydrater pga Diabetesen, och vi hade en vit, gammal och ful våg. Köpte nu en lite mindre och svart, som passar bättre in i köket.

På kvällen var jag ju som sagt på styrelsemöte och vi vart bjudna på en god Italiensk middag med massa parma, pasta, bröd, god olivolja, tomater och Italiensk korv. Jättegott och ett bra och trevligt möte vart det. Nästa gång blir det hos mig, få se vad jag ska bjuda på då!

I dag ska jag på Massage och min ömma lekamen ska få njuta stort. Måste bli bätte att komma iväg på det. Förr gick jag ju var 3:e vecka ungefär, och det är så ljuvligt.

Lilltjejen ritade en bild av mig jag bara måste visa. Utan hår, med sjal och släpandes på ICA-kassar, det är jag det!

Ha en bra dag alla!

Advertisements

12 thoughts on “Sjukhusbesök och mysig shopping!

 1. Ser ut som ni/du hade en toppendag!
  Tror du har rätt i att du känner dig ok tack vare att du har så myket omkring dig. Men jag tror också att du måste låta kroppen vila för att orka bli frisk! Det är väl perfekt nu under hösten. Läsa böcker, se film, dricka te och tänka ljus. Passa på när alla barnen är i skolan! Tänk som sagt var på att du måste orka bli frisk!!
  Jättefina saker du shoppade!
  Kram Pia

 2. Hej T ..fin teckning 🙂 söt sm mamma ..fina saker du shoppat 🙂 klart du får skriva om mössan 🙂 att du fått den av mig ……själv är jag rätt mör efter undersökningen idag kramar till dig fina tjej

 3. Men åh, är det till Mörby man ska åka för att shoppa och äta lunch alltså? Helt i min stil, både maten och prylarna 🙂 Tycker att du tänker rätt i att ta det lugnare. Det är precis som du säger toppen att fortsätta vara aktiv men det är trots allt något tufft du och din kropp går igenom. Mer mys med inspirerande läsning och te’ kan inte skada i.a.f. Kram

 4. *ler* Underbar teckning av en älskad mamma! Ni verkar ha haft en härlig dag T. Och du, appropå det här med vila: man MÅSTE vila!!! Som min läkare så klokt sa: “du är inte sjukskriven för att du skall ta hand om hemmet och alla skjutsningar med mera. Du är sjukskriven för att vila.” EN sak om dagen kan man göra för att känna att man ändå är aktiv och med, men sedan måste man vila.. Faktiskt. Tro mig.

  Ta hand om dig!
  Kramar

 5. Vilka härliga bilder du bifogar…ska försöka jag med!!!! =)
  Ps! Jag äter minimalt med Primperan nästan inget eftersom jag får ledvärk och stelhet av dem):

 6. Vilka mysiga affärer du har hittat! Nu blir jag ju shoppingsugen!
  Önskar dig ett skönt avslut på veckan.

 7. Superfina saker du shoppade :))
  Låter som du/ni hade en någorlunda bra dag trots allt. Kram

 8. Skönt att ögonen var OK. Den där diskmedelburken hade funkat bra i vårt kök. Jag har sådana i tvättstugan för tvättmedel, får spana runt efter en till köket!

 9. Håller med Ergo Sum, vila är viktigt. Själv är jag väldigt dålig på det, att vila alltså. Vill gärna “fara ikring” och glömmer helt bort det! Helt otroligt… Buffé är underbart, särskilt om den innehåller grönt och gott. Fin teckning också. Kram.

 10. Vilken härlig dag, bra att du lyssnar på kroppen och tar det lite lugnt 🙂 Fin teckning på en älskad mamma och jag kan absolut se likheterna stor kram Diana

 11. Vilken härlig dag 🙂
  Idag är det fredag o vi ska alldeles strax äta lunch!
  Sen blir det en sväng till grannstaden för shopping 🙂
  Ha en fin fredag!

  Kram

 12. Hej T ..hur är det med dig denna fredag? hoppas du har det bra å får en härlig helg kramen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s