Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Biverkningar och pinsamheter!

13 Comments

Sitter här och dricker morgonkaffe, bloggar, läser FB, lyssnar på radio, ser på Tv och känner att jag “inte gör nåt”. Inte i den bemärkelsen att jag borde göra något nyttigare, utan att det inte är mycket grejer på gång samtidigt. Kanske ska webbshoppa lite också 😉 Nä skämt och sido, detta är vad kortisonet gör med en. Fruktansvärt rastlös, lite manisk nästan. 7 grejer på gång samtidigt räcker liksom inte…strange medicin..men det hjälper ju mot illamående. En annan sak med kortison är att det  hettar i ansiktet. Jag har en liten rodnad i ansikte och på “bringan” men  SER tack och lov inte lika röd ut som jag KÄNNER sig. Känns som jag solat två veckor i sträck och är högröd i nyllet! Hungrig som en gnu blir man också, stort behov av chips och annan skräpmat. Man blir svullen och tjock.

Cyrostatikan bidrar också med sina egenskaper så här dagarna efter. Förutom att det gör mig illamående så gör det att mycket inte smakar något vidare. Har 5 skedar Nescafé i en kopp och då smakar det svagt American coffee..Äter man, som jag, rostmacka med ost på mornarna så smakar det skummgummi, typ urgröpt ur en madrass, med en salt gummiskiva på! Mums..eller???

Torr hud kom som ett brev på posten, ser ut som man hällt barnpuder i Jeansen när man drar dem av sig. Tandköttet skrumpnar och känns skrovligt som händerna gör när man badat länge. Man känner sig lite “bakis och skakis” dras med lite tremor minor  om man säger så. Men jobbigaste är nog att man blir trögtänkt och får koncentrationssvårigheter. “Cytohjärna” kallas det för enligt onkologsköterskan…ska vara övergående..man tackar! Men just nu klarar jag mig inte utan minutiösa anteckningar i kalendern och på post-it lappar. Jag kan inte handla utan lista, då står jag på ICA och undrar vad jag gör där?! Kan inte bara skriva “Dottern balett” och fatta vad jag menar som förut, måste skriva “SKJUTSA dottern till baletten 16.00) etc, ni förstår dilemmat. Barnen säger att ” det har du redan berättat” eller ” det har du ju lovat” eller ” vi bestämde ju vilken tid igår” etc utan att jag minns ett jota av detta. Skrämmande…hoppas verkligen det går över! Läst att det kan ta ett halvår till ett år…men bara det går över!! Till och från huvudvärk from Hell, är också något detta gift ger en.

Att håret försvunnit gör inte så mycket. Jäkligt praktiskt att duscha, går snabbt som attan. Behöver inte vara försiktig när jag blåser ut ljusen på bordet, ingen brunkräm fastnar i hårfästet etc etc. Hyfsat skönt faktiskt. Funderat lite över vad jag ska göra nu, spara ut (får fortfarande raka stubb varannan dag) då jag bara har en cytokur kvar, eller raka tills det är över. Vet inte ens om jag vill ha det tillbaka, hoppas det kommer i annan form som det sägs att det gör. Gillade aldrig mitt gamla hår! Fransar och bryn är ju påväg bort med råge så det är ju inte så att allt hår växer. Raka armhålor  och ben har jag sluppit länge :-).

Ja hur som helst så gick det bra för äldsta dottern i går:

Men jag var tydligen skitpinig som härvde ur mig ett “Grattis älskling, vad kul”  INNE hos tandteknikern när vi fick ett positivt besked….gud förbjude! Men jag såg ju hur glad hon blev, och jag är ju den spontana typen som också var glad och genast kände mig rik som sparat 40-50 tusen!. En kram fick hon också…ja ni kan ju tänka er…hoppas hon har repat sig från gårdagen, haha!

Hon som sagt att jag aldrig kommer att vara/bli pinsam. Tog bara lite längre tid för henne att börja inse det. 9-åringen tycker redan jag är pinsam! Ja men jag var beredd! De skulle ju aldrig flytta hemifrån heller…och vem är det nu som spar saker till hon ska ha egen lägenhet!? Ja inte 9-åringen då tack och lov…

Nu på morgonen har en kille varit här och lagat varmvattenberedaren. Härligt att slippa frysa inne och få lite varmvatten! De senaste dagarna har jag varit glad att att jag duschar fort kan jag säga! Men det stör mig att de aldrig kan ta av sig skorna. Nu hade man nybonat golv och han kan väl åtminstone fråga om det är ok att gå in med skorna!

Idag blir det småpyssel och packning inför morgondagens Tävling i Disco. Ska till Eskilstuna och tävlingen håller på 10-22!!! Bäst att lägga sig tidigt och ladda med illamåendemediciner…..för tjejernas tävling vill man ju inte missa. Första gången mellandottern ska tävla i par, hoppas de får enbra start!

Oj vad långt det blev idag då! Skyller på kortisonet 🙂

Fin Fredag till er alla!

13 thoughts on “Biverkningar och pinsamheter!

 1. Känner igen det mesta och hoppas på ett mer normalt liv efter cyto. Att kunna äta och dricka och känna att det smakar gott står högt på önskelistan. Vad fin du är på bilden Therese, och snygg blogg. Kram

 2. Inte kul med biverkningar ;(
  Jag har ju fått dropp en gång per månad o det har även biverkningar…

  Hoppas att helgen blir bra!

  Kram

 3. Jag beundrar verkligen din styrka och possitivitet.
  Fortsätt med det, det kommer man långt med.
  Jag tycker du är fantastist stark.

  Ha en skön helg och hoppas det går bra på danstävlingen.

  Kram

 4. Å Gud vad jobbigt med rastlösheten och minnesförlusterna. Men du repar dig, det går över!!! 🙂 Långt inlägg men intressant att läsa, fick mig ett skratt om tandläkarbesöket hihi
  Lycka till imorgon på tävlingen! =) Själv ska jag till Småland och besöka lite vänner. Ha en fin helg. Kram

 5. Förvirrad och glömsk med koncentrationssvårigheter, det är jag helt utan att medicinera, jag får nog vara väldigt tacksam för att jag inte är sjuk, tänk hur jag skulle bli om jag spädde på det med biverkningar… Hela sommaren har ungarna fått lära sig ett nytt språk. När mamma säger morötter menar hon maskrosor, när hon säger balkong menar hon trottoar och när hon säger kalkon menar hon krokodil… Tur jag har barn som fattar snabbt, när deras mamma inte ens fattar själv hur förvirrad hon låter…

  Du har en fantastiskt vacker huvudform, så det klär dig att vara utan hår! Som ung var jag punkare och hade tre mm lång stubb över hela skallen. Superskönt efter dusch, bara dra en handduk över huvudet så var det torrt!

 6. Var tog min kommentar vägen? kram

 7. *ler* Du Therese, det var ett fint inlägg. Precis sådår som livet är – upp och ner. Jag säger lite som Freja: jag är också sådär förvirrad i min nuvarande situation. Glömmer killarnas namn, vart jag var på väg.. Och pinsam är ju jag också. Jag menar krama om min 12-åring?? *skrattar*
  Och du är jättefin så som du ser ut!! Verkligen!!
  Hoppas helgen blir bra!

  Kramar

 8. Tänker på dig ofta,och kikar in på din blogg då och då för att se hur det går för dig.Du är en kämpe, och det är fantastiskt vilken positiv inställning du har till livet och allt som hör därtill.Jag önskar att jag var lite mer som du, och tycker du är fantastisk!Förstår hur du har det med kortisonet,jag fick megadoser och sov inte alls under 3 veckor, och var helt klart hypoman, ganska jobbig känsla.
  Du ser fantastisk ut på alla bilder,och jag hoppas att du oftast känner dig åt det positiva hållet även på insidan,fast jag förstår att du självklart har dina dagar du som alla andra.
  Många kramar Anne

 9. Instämmer med de föregående talare som säger att du är fin utan hår. Och vilket bra inlägg, ärligt och starkt, precis som du är. Kram.

 10. God morgon T …hoppas du har det bra & att din lördag blir bra o ni slipper regnet som vi har här ….kram

 11. Hoppas Du har en helg utan illåamående och Du det är ju insidan som räknas inte utsidan.Många kramar till en god och stark T. Mia Rosa Kokboken

 12. Gör inget alls att det blir ett långt inlägg! Inte för oss läsare iallafall. Jag är också ofta pinsam i mina döttrar ögon. Det behövs inte mycket alls så skäms de ihjäl. Ha en fortsatt fin helg. Kram

 13. Hej T …kikar in & hoppas du mår bra o att helgen varit bra för dig ….önskar dig en skön söndag kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s