Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Planen börjar ta form….

6 Comments

Riktigt mysig Höstmorgon och här sitter jag och njuter av morgonens te. Har fortfarande två förkyldisar som sällskap. Mådde illa i morse, har inte gjor det så här länge efter behandlingen förut. Men denna gång har tagit på mig mer känner jag. Men det börjar ge sig.

Förkovrar mig i massa läckra recept och planerar inför dottens fördelsedag. På Lördag är “riktiga” dagen och min äldsta blir 15 år, sanslöst! Men jättekul, hon är världens bästa tjej ( i gott sällskap av de två andra förstås)!

Skulle kunna bjuda på mat i flera månader om jag fick göra alla recept jag skulle vilja. Men det är också ganska nöjsamt att få sitta och välja ut, skriva inköpslista och göra arbetsplan. Det är typ det bästa jag vet…och själva lagandet förstås. Ingenting får mig att må så bra som allt detta. Gillar själva inhandlingen också och börja i tid gör att det aldrig blir stressigt. Bara behagligt, njutbart och oerhört roligt.

Sen kommer planen för dukning,  upplägg/servering, färger etc, det är också lika kul att fundera på. Tyvärr så ska ju andra (läs födelsedagsbarnet) lägga sig i 😉 så man får inte riktigt göra som man vill, haha! Men hon har god smak så det kommer att bli toppen!

Jag hoppas hon ska komma att minnas sin 15-års dag. Jag minns min. Hade beställt 3-våningstårta med nötcréme, som mamma snällt bakade! Hade min, då super coola, gul/brunrandiga skjorta från Klara Arbetarbod (kommer ni ihåg, affären som var ett måste på G:a Brogatan?!). Vikingafrilla!  Minns ni när ni fyllde 15?

Dagen fylls med andra ord av “administrativt” arbete inför Lördagen. I morgon och på Fredag verkställs delar av planen. Vi är totalt 11 personer när Stockholmssläkten samlas, så det är en precis lagom skara att fixa gott till!

Nu blir det morgon-…nåja..förmiddagskaffe!

Hörs sen!

 

6 thoughts on “Planen börjar ta form….

 1. Åh va mysigt ja jag sitter oxå med mitt kaffe 🙂 en regning morgon trist men skönt att vara inne 🙂 hoppas du får en fin dag kram

 2. hih , jag e precis likadan när det gäller planering , dukning mm !! Bevare den som försöker lägga sig i ;0)
  kram

 3. Vad skönt att planera och vara i god tid sådär.
  Jag är alltid ute i sista minuten men det brukar bli bra ändå.
  Kramar i massor / Jane

 4. Låter som om någon kommer att få en fantastisk födelsedag! *ler*

  Ta hand om dig!

 5. En stor dag att fira 🙂 kram Diana

 6. Skriv din kommentar här!

  Nej, jag minns faktiskt inte min 15-årsdag..för mig var sommaren när jag var 16 min stora breakingpoint.Tror att det var den roligaste sommaren i mitt liv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s