Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Gåtävlingar, hm…nja…

7 Comments

“Mamma idag ska vi gå till skolan” säger yngsta dottern, “jasså du tycker det ” säger jag! Nu har den där jäkla “gåmeddittbarntillskoalntävlingen” startat. Jag avskyr promenader i all form. Det står en alldeles utmärkt bil på uppfarten och bara tittar på en med bedjande lyktor. Så varför i all världen skulle jag gå. Jo, Lillfia deklarerade noga att de minsan ALDRIG vinner gåtävlingarna pga att hon ALLTID åker bil. Ahaja bara att sätta på sig promenadskorna och gå. Kan ju inte gärna skylla på att jag inte hinner för att jag måste till jobbet, något mer sjukskrivet än jag finns ju inte. Tyvärr står inte på den lappen att “Patienten förbjudes promenera”. Tvärtom var det säkert nyttigt (fast det kommer jag aldrig att erkänna) och med de backar som är till och från skolan var jag nästan påväg att bli sjukskriven för utmattning, när jag stapplade in genom dörren hemma högröd i ansiktet! Men jovisst, bara att bita i det sura äpplet i morgon igen. Har inte vågat fråga hur länge denna tävling ska pågå…inte lika länge som” ljuskoppsinsamlingstävlingen” i vintras hoppas jag. Då måste jag äta bra mycket chips för att få behålla mina vackra former 😉

Tur man fick trösta sig med att åka och shoppa lite. Tänk, under de omständigheterna märker man inte att man promenerar! Fyndade ett par linnen, ett att ha under och ett som skulle vara över det, med röda prislappar. Ett par gympaskor till dottern. Lite servetter (hamstrar servetter, kan aldrig låta bli att köpa sevetter…eller ljuslyktor) till 15-års kalasen som komma skall denna månad, då äldsta dottern fyller år. Lite goda viner i 100-130:- klassen att njuta av i Höstmörkret, bla i kväll till Hollywoodfruar (veckan höjdpunkt). En “stans” jag ska ska när jag gör små minipizzor eller liknande. Ett par tröjor till lillfia. Ja det var nog allt. Ja och sen mat på ICA då förstås.

Festade loss på en Caesarsallad också, roligt att äta någon annan stans än hemma själv. När jag kom hem hade huset städats och luktade ljuvligt. Nu blir det att par vändor till dansskolan, innan jag får sjunka ner i fåtöljen och ha min heliga stund med Hollywoodfruarna.

Ha de!

 

20120911-144900.jpg

Advertisements

7 thoughts on “Gåtävlingar, hm…nja…

 1. Vad skönt att promenerandet inte var så jobbigt ändå tillslut.
  Ha en trevlig dag 🙂

 2. ja, att gå är ju alltid bra!! Enyoy hollywood w..vi har inte svenska 3an här! Snyft!

 3. Härligt att du fixade prommen, och att du ändå kunde slå två flugor i en smäll och passsa på och fynda lite ;))
  Ser oxå fram emot hollywoodfruarna ikväll; veckans ghöjdpunkt =)) kram

 4. Jag hatar påtvingade föräldraaktiviteter från skolan, lärare som jag är. Jag vill låta skolan sköta skolan så kan jag ta hand om ungarna här hemma.

 5. Ha ha ha… shopping är en bra (och rolig!) motionsform för det mesta! Missade fruarna i kväll, mycket att stå i här under kvällen men skall kolla play senare. Kram.

 6. *ler* Men hörredudu – det är nyttigt att gå! Och vilken snygg rumpa man får sedan!! Då kan man ju shoppa ännu mera snygga byxor…

  Hoppas du har det bra! Många kramar

 7. Sitter här och småler för mig själv ! Tack för en stunds rolig läsning ;0)
  Kramiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s