Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Både uppåt och neråt i sinnet!

11 Comments

Promenerade med yngsta dottern till skolan i morse. Jättefint och varmt ute, skulle visst bli 18 grader idag. Härligt.

Men i allt det härliga och fina blir jag också lite deppig. Man går där med sin fina tjej, som kvittrar på och bubblar utan uppehåll som vanligt, medan mina tankar far iväg till de där tankarna som man inte borde ha…..är detta sista hösten?….hur länge får jag höra henne kvittra? osv….ja ni förstår.

Det är inte så ofta det kommer över mig, men ibland så. Det är väl igentligen inte så konstigt, man ska väl igenom alla dessa funderingar. Grät hela vägen tillbaka hem och alla barn jag mötte tittade konstigt på mig, hade inget papper (hade liksom inte förberett denna känslostorm) så de undrade väl varför jag gick där och snorade!

Annars började veckan bra. Åkte och dansade på Måndagkvällen. Kul att se sitt dansgäng igen och få röra på sig. Det kändes i och för sig både kul och jobbigt.

Roligt att träffa alla, köra till bra musik och jag har ju alltid älskat att dansa. Jobbigt då jag gått upp 7 kg sen jag började behandlingen (pga kortisonet bla) och det kändes att det var en större kroppshydda att flytta runt. Min vänster arm kunde jag inte använda, “dosan” sitter liksom i vägen och det ömmar. Svårt att göra rörelser och piruetter utan att använda armarna, halva balansen var liksom “long gone”. Kände mig lite som en spillra av mitt forna jag ( är jag i och för sig i vanliga fall också om man jämför med hur man dansade i ungdomen)  och att inte klara det man brukar klara, var deppigt. Men samtidigt jättekul att jag faktiskt orkade vara med och köra i 45 minuter. Lite endorfiner skadar ju aldrig!

Tisdagmorgonen spenderade jag på jobbet och fikade med mina underbara kompisar. Åh vad jag saknar att träffa dem om dagarna. Måste helt klart åka dit och fika lite oftare. Så härligt att få börja dagen med en massa skratt och prat. Är ju inte så mycket av den varan här hemma när man pysslar runt för sig själv.

När jag varit chaufför två vändor till dansskolan, sjönk jag och döttrarna ner i soffan och avnjöt veckans första happening “Hollywoodfruar” (den andra kommer ikväll “Dallas”). Tillsammans med ett glas rött njöt jag för fulla muggar av god underhållning och stimuli för smaklökarna. Ute blåste det och regnade det och för mig är det såååå mysigt. Den timmen var balsam för själen!

Nu får vi se vad denna dag har att erbjuda…

Ha det gott!

Bjuder på lite dansbilder från senaste årens shower!

Som Montazami!  

    

Som Fågelskrämma i Oz!

Glam Girl!

11 thoughts on “Både uppåt och neråt i sinnet!

 1. Sååå fina bilder!! 🙂 Jag håller tummarna att du får höra både henne och hennes blivande barn kvittra många många höstar. Blir tårögd av dina funderingar. Känner så mycket med dig!! Sv: Konstigt att det är så olika. Här är det inga problem alls att få tandställning till barnen. Det är tandläkarna som föreslagit det med båda barnen. Kanske behöver vår tandläkarhögskola patienter?? Dåligt att det är olika var man bor. Kram

 2. Skumt! Varför kommer det plötsligt upp gamla bilder som relaterade inlägg, på nytt inlägg…så vill jag inte ha det! Blir ju tjatigt för alla som sett bilderna förr!!!

 3. Hm och först kom de i stor size, nu som smårutor….det är ju ok, men inte om de kommer som stora bilder!!

 4. åh va fina bilder du är ju en riktig primadonna 🙂 ta hand om dig o ha en fin dag kram

 5. Jag blir liksom ankan tårögd när jag läser men sådana känslor måste få komma fram i ljuset de också och att få gråta då är ju självklart. Jag är sådan också, måste jag gråta mitt i stan så gör jag det för öppen ridå med snor och allt. Åh, hollywoodfruarna är en sån skön underhålling, jag missade det på TV i går p ga maratonnattning men som tur är finns ju TV3 play, hurra för det. Fina bilder från dina dansframträdanden! Kram.

 6. Förstår att drabbas av känslostormar!!! med alla rätt! Herregud! Härliga foton! Kram

 7. Usch vad jobbigt, samtidigt kanske nödvändigt att ha dessa tankar emellanåt. Det är skönt att “få ur sig” för att kunna tänka på något annat.
  Härliga bilder du bjuder på! =)

  Ha en fin dag!
  Kram

 8. Klart Du får dom tankarna ibland helt normalt, men du är såå positiv och verkar såå stark T, Go Girl Gooooo !!!! Härliga bilder på Dig som dansare, vilket härlig utstrålning och den kommer nog tillbaka var såå säker !!! Många varma kramar Mia

 9. Du har all rätt att gråta ut ibland, det är renande. Även om det inte alls känns så varesig när man gråter eller efteråt… Kul att vara med och dansa i en grupp där man får möjlighet att klä ut sig. Synd att jag inte är så dansant, jag som älskar att klä ut mig…

 10. Du T – det är helt i sin ordning att känna så. Att bli otroligt ledsen. Och sörja sin situation. Men du. Det är inte sista hösten.

  Många kramar!

 11. Fina dansbilder, förstår att det är känslostormar, sista hösten är det definitivt inte så det så massor av kramar Diana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s