Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

New York – del 9

5 Comments

New York- Nionde dagen – del 9

Den här förmiddagen delade vi på oss. Jag och tjejerna ville göra Lexington St. en gång till och det ville inte maken och yngsta dottern. De gick ner till Central Park där de hade lite vattenfontäner och en lekplats med vatten, där de kunde leka och svalka sig i hettan.

Lexington St, har en hel del små mysiga affärer men längre ner mot centrala Manhattan blir butikerna större och tjusigare. Dyra designkläder. Men det var gatsnutten närmast vårt hotell vi ville njuta av igen och precis innan Bloomingdales vika upp på 64th igen och titta i de affärerna som ligger där, bla en stor godisaffär. Var inne på en liten Teaffär och köpte choklad som man ska lägga på tungan och sen dricka sitt te, och njuta av en underbar flavour. Har inte provat än men de ser läckra ut och ska avnjutas när som helst! Beökte vinaffären också, köpte hem ett Rosé till rummet. Sen vart det ju lite toppar etc såklart!

     

Jag och de två äldre döttrarna shoppade och gick sen och åt på en Pizzeria. Åt en underbar Scampipasta och drack ett immigt glas Rosé, lovely. Det är så mysigt att dela på sig ibland. Var och en får sitt lystmäte tillgodosett, och man får en helt annan upplevelse i ny konstallation när inte hela familjen är tillsammans hela tiden. Nu fick jag njuta av mina stora tjejer och shopping utan att vi behövde lyssna på en lillasyster som inte vill gå i affärer (om de inte innehåller leksaker förstås!).

Efter shoppingen och lunchen gick vi till en nagelsalong  och gjorde oss fina. Har aldrig varit på manikyr förut, så det var nytt för oss alla tre. Jättelyxigt kändes det och billigt var det. 13 dollar + 5 dollar för att få mönster målat på två fingrar. Så det tog vi alla tre.

På kvällen vart det Restaurang Felice. Hela familjen åt och njöt av atmosfären! Supergod mat, dyraste restaurangen hittills. Men man fick verkligen valuta för pengarna. Vinet serverades i vinkupor utan fot, såna skulle jag vilja köpt hem. Men det hade nog inte funkat praktiskt!

Man kan inte låta bli att förundras över att en så stor stad inte har en sophållning som gör att soporna inte behöver ligga på gatan! Överallt dessa sopberg. Luktar gör det ju också, speciellt när det är 38-40 grader i skuggan, och mer än hälften av dessa sopberg ligger i solen!! Urk!

Advertisements

5 thoughts on “New York – del 9

 1. Men usch så kan det väl inte bara ligga, drar ju till sig allt möjligt …men ni har haft det gott det syns då 🙂 kram njut av dagen

 2. Vilken härlig semester!! MEn blährg för soporna!! Det känns lite “indien” över det hela :S
  By the way, du passar ju jättebra i din nya look!!! Du är toksnygg!! =D

  Stora Kramar

 3. Så härligt det låter, och du gör som mig, återupplever resan genom att berätta om den, det är kul det med! Choklad att ta tillsammans med te, det hade varit nått för mig som gillar både te och choklad!

 4. Manikyr!! Det har jag aldrig varit på – borde kanske testa det? *ler* Visst kan det vara underbart att dela på sig ibland. så får man desto mer att tala om när man sedan träffas igen.. 😉

  Kramar

 5. Nu blev jag ännu mera sugen på att åka till NY, vi brukar också dela på oss vilket jag tycker är toppen…kramar Diana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s