Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Kläder

7 Comments

Oj oj oj vad mycket som ska packas när en 15-åring ska på två veckors Konfirmationsläger. Vi får komma dit efter efter en vecka och hälsa på och kan ju då byta ut lite kläder, men nej allt ska med nu enligt resenären själv. Jaja det är inte jag som ska bära!

Skönt att vara hemma frå sjukhuset i alla fall. Nu kan man få äta lite godare mat och sova i sin egen säng, härligt. Ikväll bjuder äldsta dottern på sin Carbonara, den är helt suveränt god. Den skall avnjutas ihop med Allsången. Önskar jag fick ta ett glas rött till det, men mina levervärden var lite “kajko” efter reaktionen jag fick och är inte riktigt, men nästan, tillbaka till normalvärden. Så jag avvaktar.

Jag ligger väldigt lågt i vita blodkroppar nu, och har fått order av infektionsläkarena att inte träffa folk. Så jag fick be barnen handla medan jag väntade i bilen. Men jag tror de tyckte det var rätt kul och bara tre saker utöver det som stod på listan fanns i kassarna! Bra jobbat tjejer!

Lite av håret börjar lossna, men inte så mycket att jag vill ta steget fullt ut att raka av det. Får ge det ett par dagar till….känns mer skrämmande nu än förut. Nu börjar det liksom bli verklighet. Känns inte som jag någonsin kommer att vänja mig vid att vara flintis eller ha något jag inte själv önskat på huvudet. Men man fixar väl det också, som allt annat, när det väl blir verklighet.

Inte många veckor kvar på Sommarlovet nu, och jag har ännu inte fått någon direkt sommarkänsla. Man brukar leva mer på terassen än inne, så har det verklige inte varit i år. Har inte ens “inrett” den som jag brukar, inte varit någon idé har det känts som. Tror vi har ätit ute 4 ggr allt som allt. Bedrövligt, sen ska hela långa vintern lägga sin kyla och sitt mörker över oss. Pest. Blir sur bara jag tänker på det, avskyr snö och kallt. Verkligen avskyr!

Känns hyfsat onödigt att jag släpade in alla sommarkläder från förrådet och tog ut det andra, nu ska det snart byta plats igen. Samma med skorna….det är ju ett dagsprojekt.

Men jag bara älskar höstkläderna och höstmodet. I år kommer det vinröda, kommer att bli jättesnyggt ihop med marinblått och grått. Köpte både vinröda och marinblå Converse i NYC så jag är rustad, haha. Det är i och för sig det roliga med att byta kläder, mellan garderob och förråd. Man tar bara fram det man gillar i de färger som gäller och kombinerar med lite nytt från butikerna och det känns som man har en helt ny garderob. Har införskaffat en Vinröd handväska också, en marinblå har jag redan som jag gillar.

Ha en skön kväll!

Barnen och maken har ju varit i vår Stuga i Dalarna en vecka och tjejerna kom hem med denna fina skylt till mig!

20120731-182150.jpg

7 thoughts on “Kläder

 1. Hmm, vinrött och marinblått är verkligen inte “mina” färger… Men jag får hitta nått annat då… Skönt att du är hemma igen och får lite mumsigare mat!

 2. Kan tänka mig att höstens färger passar dig perfekt, bra att du tar hand om dig och är försiktig!!! Snart är det över, känner många som hade buff-party’s när deras nära och kära tappade hår… (visst heter det buff?) du kommer att vara jättefin. Stor kram och ät upp dig och mys hemma

 3. Stor kram vännen och hoppas du blir bättre snart och håller tummarna för att håret sitter kvar/Diana

 4. Härligt att du är hemma igen. Kan förstå dina känslor kring håret. Inte roligt. Men du får trösta dig med att det växer ut igen. Vi har inte heller ätit ute på altanen så mycket som vi brukar. Verkligen trist!! Längtar också lite efter höstmodet. Ha en fin dag. Kram

 5. Får tårar i ögonen när jag läser om håret, kommer ihåg hur det var…min fasa…..
  Låt det inte gå för länge innan du rakar… KRAM

  Tycker vi bestämmer att NÄSTA sommar blir den bästa på 50 år!! 🙂

 6. Jättefin skylt 🙂

  Kyla, snö…slask… bläh! Jag hoppas att vi skippar det också! Fick vi ingen sommar vill vi inte ha någon vinter 😉

  Håret… du är stark, kommer fixa det galant. Hoppas det blir mindre smärtsamt än du tror…
  Varma kramar!

 7. Åhhh, förstår VERKLIGEN din känsla kring denna skit-sommaren!!! (Ursäkta!) Men det känns verkligen inte som om jag kommer stå ut denna vinter.. (Dagens I-landsproblem, jag vet.)

  Ta hand om dig Therese! Kramar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s