Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Söndagspyssel och New York del 5

2 Comments

Idag blir det lite småpyssel här hemma. Maken och mellandottern är och kollar efter ny cykel till henne. Lillasyster har följt med sin största storasyster till kyrkan på Högmässa. Konfirmationen närmar sig och det var några gånger kvar att gå och lillasyster var bussig att följa med. Det roligaste var att få åka buss!! Sen kanske det blir lite båtspaning, behöver en ny båt att ha vid stugan, så maken och tjejerna kan fiska. Jag är själv rätt ointresserad, men de gillar det. Vi får se vad det blir.

Ha en skön Söndag alla!

New York-femte dagen- del 5

I dag firade vi makens födelsedag! Lite presenter vi shoppat dagen innan och utflykt.

Ett av en New Yorkresas måsten är ju att besöka Frihetsgudinnan. Maken var också angelägen om att komma till ön brevid där alla som förr emigrerade till Amerika, först hamnade innan de vart insläppta. Hans farfar emigrerade på sin tid och går att finna i rullarna.

Sagt och gjort, hoppade in i ett par taxibilar och åkte till Battery Park, där färjorna går. Ganska lång kö, stod väl ca en timme innan vi fick kliva på färjan. Fick akutköpa kepsar för solen gassade och det var enormt varmt trots att det fläktade lite. Glass och vatten svalkade oss under vårt köande.

      

En härligt båtresa, med fin vy över både Frihetsgudinnan och Manhattan.

     

Väl där åt vi lunch direkt. Man orkar ju mer med mat i magen.

    

     

    

Sen gick vi ön runt allihopa och sen medan maken fotade lite mer, roade vi oss i Souverniraffären. Svalt och skönt där! Köpte en badanka till poolen hemma! På nästa ö gick maken och stora tjejen runt på museet medan vi andra bara satt och väntade och vilade benen.

.

    

Tillbaka på Manhattan igen gick vi till Ground Zero och ramlade sen på en 21 Century Outlet, som var mycket större och bättre än den vi besökte på Lincoln Sq. Där fastnade vi till stängningdax (ca kl 21) och ändå hann vi inte se/prova/köpa allt vi ville. Ville köpa Yankee Candels, de stora kostade 10 dollar, ingenting (På Macy´s kostade de som hemma, dvs flera hundra). Men kände att jag inte kunde bära hem så stora och tunga ljus, då de ju är i glasburk och några små fanns det tyvärr inte, synd. För ett par såna hade man ju kunnat få med sig hem! Det blev en del annat ändå!

Sen taxi hem och vi beställde mat från kvartersrestaurangen, Tony´s, och åt hemma.

Kvällens lektyr!

2 thoughts on “Söndagspyssel och New York del 5

  1. Ni fick plats med mycket shopping på resan, bra planerat!

  2. Freja: Haha, ja vi åkte med i princip tomma resväskor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s