Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

New York -Ankomsten

4 Comments

 

New York- Ankomsten- Del 1

Tre förväntansfulla barn (och föräldrar) har parkerat på Benstocken och sitter och väntar på bussen som ska ta oss till terminalen. Efter en rigorös säkerhetskontroll med 1000 frågor, sitter vi sen på planet som ska ta oss till New York. 8 timmar och 50 minuter ska det ta. Men det visar sig att det går lite snabbare…skönt! Åkte från sverige kl 10 och landar ca 13 Amerikansk tid.

Tog Taxi från JFK som skulle visa sig bli en helt hysterisk färd. Körde som en fullkomlig galning, tvärnitar och tutar hela tiden, ligger så nära bilen framför att man har hjärtat i halsgropen hela tiden. Detta var nu inget unikt för honom, alla taxifärder kom att bli som denna, men det visste vi inte då! Ena dottern var jättekissnödig så hon höll på att spricka vid varje tvärnit, stackarn. Men en timme senare (mycket trafik, lunchrusning typ) nådde vi äntligen Manhattan. Checkade in och hade tänkt sova middag när vi kom fram, för att orka vara uppe till kvällen. Men ingen av oss var trött,så gick ut för att börja upptäcka stan i stället.

Gick sen och åt lite på en jättetrevlig restaurang. Nog lite för fin för oss just då, i shorts. Mest kostymklädda och dräktklädda afterworkare. Men god mat gav oss energi att utforska en av de stora leksaksaffärerna “FAO”. En enorm leksaksaffär med allt man kan tänka sig behöva i godis och leksaksväg!

Får det lov att vara en frihetsgudinnebarbie kanske??

Mellandottern hittade fina nagellack, med supertunn pensel att måla nageldesign med.

Hittade en matvaruaffär vid hotellet. Handlade lite frukost och snacks till rummet. Vi hade en stor lägenhet/hotellrum med två stora dubbelsängar, bäddsoffa, pentry med kyl&frys och ett stort badrum. Perfekt för 5 pers och så kunde vi fixa frukost hemma. Lilltjejen köpte flingor i jordens alla färger, det kan ju piffa upp vilken frukost som helst. Förträngde innehållsförteckningarna på mycket under denna resa, haha!

 

Det finns så mycket att välja på, så härligt förpackat och så många sorter att man vill köpa allt.

Efter restaurang,leksaksaffärsbesök och matinköp gick vi hem, jättetrötta och somnade alla kl 20! Jobbigt det där med tidsskillnad.

Japp, det var våran första dag i stora staden, fortsättning följer!

Advertisements

4 thoughts on “New York -Ankomsten

  1. *ler* Åhh Therese, ni verkar ha haft det underbart! Tack för att du visar alla vackra foton!! Nu upplevde jag ju NY på ett helt annat sätt när jag var där i två veckor för längesedan, så därför ser jag fram emot din beskrivning!

    Kramar till dig

  2. Åh, vad härligt ni har haft det väntar spännt på fortsättningen 🙂 kram Diana

  3. Åh sÃ¥ mysiga bilder, njut!!!! NY by summer – underbart 🙂 inväntar fler inlägg 😉 – kram pÃ¥ dig

  4. Så härligt det låter! Och matvaruaffärer i andra länder tycker ja är fantastiskt roligt, så mycket spännande det finns att hitta där!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s