Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Stackars semesterfirare

9 Comments

Efter regn kommer sol, eller??!!

Efter regn kommer sol, eller??!!

 

Tycker synd om dem som semestrar i Sverige just nu. Helt horribelt väder. Vet att alla tjatar om vädret och det är egentligen inte alls min melodi (tycker det är aptråkigt med folk som alltid ska prata väder) men nu kan inte ens jag hålla mig från detta ämne. Vore det iaf lite varmt kan man ju njuta sommaren under ett tak. Men inte ens det går. Är det en gnutta sol och värme som visar sig, ja då blåser det i stället så man fryser arslet av sig ändå. Visst vissa undantagna dagar har ju funnits, men jag tycker synd om de som har dyrbara semesterdagar att spendera just nu. Nog om detta.

Själv lever jag som det var semester varje dag….äter och dricker gott. När behandlingen sen kör igång är tydligen ingenting speciellt gott och man kan må rätt illa hela tiden. Cellgifterna tar ju ca 1/2 år (var 3:e vecka 6 ggr). Så jag ser det som jag har min sommar fram till dess och njuter av det jag kan. Lagar den mat jag gillar (det gör ja ju iofs alltid) och unnar mig goda viner fram till dess.  Läste att den enda alkohol som smakar gott under cellgiftsbehandling är champagne, så det får bli lyxlirare av mig haha! Nä skämt åsido, känns rätt jobbigt att man inte kommer att vilja ha eller laga mat. Det är ju mitt stora intresse. Men det är klart, mår man illa så är det ju inte så lattjo att stå i matlagningsångorna.

Beställde klipptid idag. Kändes också rätt sorgligt. Fått rekommenderat att klippa mig kort innan håret börjar falla. Lättare att tappa ett kort hår än ett långt. Men jag har en toppenfrissa som jag har fullt förtroende för och vi skulle fundera på varsitt håll vad jag skulle kunna passa i. Det är ju inte så länge jag blir korthårig, ett par veckor högst, sen är det dags att ta fram rakhyveln. Maken har ju mm-kort hår, så det har vi egna apparater för! Där får han mitt fulla förtroende, att raka av resten.

Maken är på roligheter med jobbet ikväll. Tjejerna och jag ska köra “Tapas á la oss” och äta serranoskinka, mozzarellasticks, tomat-och mozzarellasallad, oliver, salami, sparris, scampispett och ost mm framför “Lotta på Liseberg”. Ja nu börjar i alla fall sommarstämningen TV-mässigt: Lotta, Allsången, Midsommer, Kommissarie Thorne…..mm sånt gillar vi här. Sommar med stort S.

Ha en skön kväll!

 

Advertisements

9 thoughts on “Stackars semesterfirare

 1. Här har vi faktiskt haft sol och varmt sedan dagen innan midsommar. Är glad så länge det varar. Men jag jobbar fortfarande. Du gör helt rätt, njut och unna dig så länge det smakar!! Får tårar i ögonen när jag tänker på den resa du har framför dig. Det borde ingen behöva gå igenom. Kram

 2. Jag har semester nu, men har bestämt mig för att inte deppa. En tröst är att det är lika för alla. Tar på mig mitt nya regnställ och promenerar hundar.

  Du gör så rätt som njuter av varje dag. God mat och gott vin. Det skulle alla göra alltid. Men man glömmer bort sig där i den grå varadagen. Här hemma puttrar en köttfärssås och sedan blir det lite “Morden i Midsommer” med en brasa i kaminen.

  Jag skickar massor med styrkekramar. Och du – allt klär en skönhet!

  Kram

  Louise

 3. Skriv din kommentar här!Passa på och njut !! Var dag är en gåva !! Tack för att jag fick kika in !! Super fin blogg o läsning !!!
  kraaaam

 4. Du tänker så rätt! Se till att njuta allt du kan av goda smaker och sen kan du se fram emot att göra det igen när du bannlyst cancern från din kropp! jag har semester först om fyra veckor, just nu känns det helt OK!

 5. ogillar oxå väder tjatet, men du har rätt, det är bara det ENDA man har framför ögonen! Detta sug-väder!!! hoppas tapazen blev bra! Kram

 6. Bra att du njuter vännen 🙂 stor kram Diana

 7. Vädret kan väl göra vem som less …ja vi har ett tag till att jobba så vi har garanterat 3 veck sol i Grekland 🙂 då kan man stå ut ..ta hand om dig kram

 8. Avskyr också att prata om vädret men nu blir det liksom… oundvikligt. 🙂
  Du gör rätt i att ha som semester varje dag! Kram.

 9. Du gör verkligen rätt i att njuta av allt gott, dryck o mat!
  Hmmmm, har inte provat champagne!
  Drack tre helt smaklösa cider i fredags….tur att jag vet att de BRUKAR smaka gott! 😉
  KRAM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s