Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Väckt av ett brak….

1 Comment

Då maken i förrgår åkte till Paris, var Lilltjejen snabb på att boka andra halvan av dubbelsängen för att få sova en natt i sällskap av sin mor. Eftersom maken natten till i dag skulle anlända hemmet sent, så kunde hon ha kvar sin bokning en natt till. Ville inte gärna bli väckt av en man som kommer inbökandes i mörkret mitt i natten och stör skönhetssömnen. Vet inte om jag valde rätt!! Mitt i natten väcks jag av ett brak, jag fullkomligt flyger upp ur sängen och tittar mig omkring. Tomt så när som på gosedjur  i sängen brevid mig, och jag studsar upp och runt och hittar Lillfia på golvet med uppspärrade ögon. Stora som golfbollar lyster de i mörkret. Vet inte vem som var närmast hjärtinfarkt, hon eller jag!

Hur som helst kunde vi sen somna om och inga större bulor eller blodutgjutelser har kunnat skönjas på henne. Morgonen gick i sin vanliga lunk.

Maken hade med sig två flaskor fint vin hem. Resesällskapet, utbildad Somelier har tipsat, så mina förväntningar är därefter 😉

Tog sen tag i den enorma klädhög, växande i en sån där IKEA trunk, som stått i sovrummet i evighet. Rena sommarkläder som ska in i de redan tvärfulla garderoberna. Men nu är det gjort. Kanske inte så smart med tanke på att jag sen fick ont i armen/armhålan….men skönt att det är borta och vi fått ett större sovrum, bara sådär!

Medan jag sen stod i duschen kom dagens brak nummer två. Lät som någon ramlade in genom dörren på nedervåningen och jag vart lite rädd. Inget barn skulle komma hem tidigt, kanske maken var sjuk?? Fick lite Hitchkockfeeling där i duschen…Men väl avtorkad och badrocksklädd smög jag ut ur badrummed, pep fram ett ynkligt “Hallå”…och då kom nästa brak…ÅSKA….phu…ingen inbrottstjuv med machete alltså…drog en lättnadens suck!

Ja efter det har inga pulshöjande händelser inträffat. Icabesök, hämtat lillfia i skolan, förhört läxor, lagat korvstroganoff, njutit av nya spellistan, Facebookat och druckit te. Allt har återgått till den normala ordningen….

Fast maken har en jobbig hosta, så han får sova på soffan en natt till och Lillfia var snabb att  boka en natt till. Så henne har jag riggat kuddar vid….så vi hoppas på att hon ska stanna där hon lagt sig!

Ha en bra kväll!

 

 

20120531-204832.jpg

One thought on “Väckt av ett brak….

  1. Oj, oj vilka händelserika nätter….hoppas du får avnjuta vinet ikväll och blir riktigt ompysslad.kramar Diana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s