Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

En dag med lite av varje.

8 Comments

Var förbi på jobbet och fikade en sväng. Njöt av kollegor, morgonkaffe och ett par tunnbrödsmackor med kaviar, och det kändes nästan som en helt vanlig Fredag. Sen upp till Lab för att lämna lite prover inför op.

Förärade Forex med ett besök och växlade lite pengar till äldsta dottern, som ska på skolresa till Alicante med sin Spanskagrupp. Köpte en knallrosa resväska och ett illgrönt lås till. En rosa blus till mig och en mapp att samla alla kommande “sjukpapper” i. Ett par ballerina skor blev det också. Jag har alltid snålat och köpt såna där 99 kronors, Men de är ju så svettiga och äckliga, så nu slog jag till på ett par i skinn för 499 riksdaler (med lufthål, haha) och hoppas de ska vara skönare.

Apropå äldsta dottern, jag måste få skryta lite om henne. Hon vann idag, tillsammans med sina kompisar i mattegruppen, mattetävlingen Sigma 8. De är nu, de bästa Åk 8:orna i matte i Sverige. Alla deltävlingar är klara…och de vann!!! 20.000:- till gruppen och chans att få tävla i Europatävlingen. Helt otroligt, säger jag som är urkass på matte. Lite kul är det, att hon innan hon bytte skola, fick omdömet “att nästan inte nå målen” i matte, och nu är en av de bästa i Sverige. Hon har en helt fantastisk lärare, så entusiasmerande och kreativ. De jobbar med problemlösning på ett helt annat sätt än via en traditionell mattebok. Hon tycker det är sååå kul nu, och förr så var matte bara ett aber. Där ser man vad rätt lärare kan göra….

Var också iväg till mataffären för att fylla på förråden. Ska laga lite pasta, med frästa grönsaker så som Zucchini, champinjoner, tomat, vitlök i grädde. Tidig middag då vi ska iväg på Discoträning som vanligt. Fast i kväll är den upplagd som coaching inför Disco-SM. Mellandottern vann ju förra tävlingen och är nu uppe i guldklass, så det blir att frisera om silverkoreografin till en guldvariant, så hon har någon chans på SM. Lillfia behöver träna ordentligt. Hon fick ju någon slags blackout sist och stod i princip still på tävlingsgolvet…inge bra!

Sen blir det väl det vanliga sena fredagsmyset med lite kex, salami, parma, parmesan och vin….längtar redan…

Ha en skön fredagskväll out there!

 

8 thoughts on “En dag med lite av varje.

 1. Duktig dotter du har´! Verkligen. Själv är jag otroligt dålig på matte så jag är lite fashinerad av dem som är bra på det. Min sambo är mattesnillet i familjen, än så länge i a f, kanske dottern kan överträffa honom så småningom, det vore kul… 😉

 2. Vilka otroligt duktiga barn du har!!
  Läste nyss ikapp mig lite (har jobbat en massa så jag har inte varit vid datorn alls). Så skönt att du har fått en operationstid. Bort med helsicket!
  At läkare är nästan dom bästa på patientkoll. Min som jag hade vid gallan och tumören var helt fantastisk. Han ringde och pratade med mig, var mycket noggrann i allt och jag var så nöjd så. Dom är liksom “nya” i yrket och är mer noggrann känns det som 🙂

  Ha en fin kväll!
  Kram

 3. *ler* Förstår att du är stolt! Det hade jag också varit!

  Bra med mapp Majvor. Och skriv gärna ner frågor du kommer på som du behöver ställa innan. Man glömmer lätt i oron..

  Hoppas din fredag blev precis så härlig!
  Kram

 4. Klart att du är stolt , rätt lärare och bästa mamman gör susen 🙂 Hoppas att du får en riktigt fin helg kramar i massor Diana

 5. Visst är det härligt att vara stolt över barnen och med all rätt kan du vara det.
  Kram

 6. Va roligt att stora tjejen är så duktig på matte! Bra pedagoger är a och o.

  Hoppas att din lördag är och blir toppen. Stor kram L

 7. Förstår att du är stolt över barnen.
  Ha en fin Lördag!
  Kram

 8. Stolt mamma 🙂 önskar ig en skön lördag kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s