Majvors Memoarer

Det goda i livet, dvs familj, mat, vin, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Julstämning

2 Comments

10 dagar kvar till jul och nu börjar julstämningen infinna sig ordentligt. Har som sagt ett par klappar kvar att inhandla, det mesta andra slog jag in igår. Granen får ta plats i vardagsrummet till helgen och pyntas enl sedvanlig tradition, accompanjerat till julmusik och Glögg. Gillar inte snö alls, men kan väl önska några flingor över jul och nyår, bara för panoramat, lite mer julkorts-look-alike omgivning. Okej då, för barnes skull också…

Har laddat med julpyssel från bl a Panduro, så tjejerna har lite kul att göra när lovet kör igång. Lite julfilmer och popcorn i soffan lär det också bli dagarna innan. Liksom bara skrota runt hemma och insupa atmosfären. Jag tar alltid ledigt från julavslutningen, veckan innan jul, och jobbar sen i mellandagarna istället. Tycker det är otroligt skönt att slippa julstress, i mellandagarna är det lungt på jobbet och hemma har man bara lite rolig Nyårsplanering att låta mogna fram….

Gillar att jag med åren blivit så mycket bättre på att njuta av nuet, det är inte så självklart med tre barn och när livet rullar eller rusar på i 180! Men samtidigt som jag är i nuet och njuter, känner jag att jag kan det pga att jag faktiskt ligger steget före. Jag har koll, vilket gör att inga obehagliga överaskningar dyker upp, inget som är missat så att barnen stått utan tex matsäck el likn.  Jag kan njuta idag för att jag har koll på i morgon, om ni förstår vad jag menar. Men också har jag fått lära mig att ta en dag i taget. Mina tjejer har massor av danslektioner, uppträdanden, tävlingar etc och dessutom en hel del med skolan (som ju alla har, spec i Dec) så när de börjar prata om vad som ska ske nästa vecka och nästa, brukar jag ta ett djupt andetag och tänka “en dag i taget” haha.

Tycker dock lite synd om min stora tjej som ligger hemma sjuk. Missar flera prov, den här sista veckan. Det går jättebra för henne i skolan, så jag hoppas verkligen inte att detta påverkar betygen för mycket. De är rätt stränga på att målen är uppfyllda och det är de ju inte om inte alla prov är gjorda innan betygssättning…men är man sjuk så är man, inte mycket att göra! Vi andra är inte heller så pigga, tråkigt så här års med envisa snuvor!

Men vi får hoppas att alla är pigga till helgen, så vi för köra igång julen ordentligt!

Hej så länge!

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Julstämning

  1. Vilken jättefin marsipantomte, det är väl riktig julstämning när man får göra marsipanfigurer 😉 Ha en fin dag ! Kram M

  2. Tackar, det är dottern som gjort den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s